Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Onderzocht! Zwangere vrouwen die noten eten krijgen slimmere kinderen

Onderzocht! Zwangere vrouwen die noten eten krijgen slimmere kinderen

Onderzocht! Zwangere vrouwen die noten eten krijgen slimmere kinderen

Noten zijn gezond (en lekker), zo ver is duidelijk. Maar wist je dat je de kans op het krijgen van een slim kind vergroot wanneer je tijdens je zwangerschap noten eet? Iedere week een handjevol noten om precies te zijn. Moet lukken, toch? Let’s go nuts

Kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap 55 tot 85 gram noten per week aten, scoorden allen hoger op de tests over het geheugen, je focus en je IQ. Nuts, keep ‘em coming.

Het onderzoek

De Spaanse onderzoekers van het Spaanse Institute for Global Health  hebben maar liefst 2.208 zwangere vrouwen onder de loep genomen. Tijdens de eerste en derde fase van de zwangerschap moesten de vrouwen een dagboek bijhouden waarin ze alles opschreven over hun eetgewoontes. Later moesten hun kinderen (toen ze anderhalf, 5 en 8 jaar oud waren) een aantal testen uitvoeren. Zo konden de wetenschappers de neurologische ontwikkeling van de kinderen in de gaten houden.

Uit deze analyses is gebleken dat het eten van noten tijdens de zwangerschap kan leiden tot een verbeterd cognitief vermogen bij kinderen. Deze kinderen scoorden namelijk beter op alle testen. Ook kunnen de kinderen zich beter concentreren en langer op iets focussen en hebben ze een sterker werkgeheugen. “Het brein van een baby ondergaat heel wat complexe veranderingen tijdens de zwangerschap”, legt hoofdonderzoeker Florence Gignac uit. “Deze studie toont aan dat wat de moeder eet een belangrijke invloed heeft op de ontwikkeling van dat babybrein. Het kan zelfs langetermijneffecten hebben.”

Lees ook:
8x zo viert Flairs Gina quality time met haar dochter Mex

Wordt vervolgd…

Toch moet er nog meer onderzocht worden, om er zeker van te zijn dat noten deze uitwerking hebben. “Dit is de eerste keer dat we dit effect hebben gezien en het is niet genoeg informatie om richtlijnen te veranderen”, geeft onderzoeker Jordi Julvez aan. “We moeten deze resultaten gaan vergelijken met de uitslag van nieuwe onderzoeken. Toch zou ik zwangere vrouwen aanraden minstens 3 keer per week noten te eten. Vooral amandelen, walnoten en hazelnoten.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: iStock