Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Nieuws rondom Ruinerwold-zaak: het OM legt gedragsaanwijzing op aan vader

Nieuws rondom Ruinerwold-zaak: het OM legt gedragsaanwijzing op aan vader

Nieuws rondom Ruinerwold-zaak: het OM legt gedragsaanwijzing op aan vader

Er zijn weer nieuwe ontwikkelingen in de Ruinerwold-zaak. Het Openbaar Ministerie heeft Gerrit-Jan van D. een gedragsaanwijzing opgelegd. Dit houdt in dat hij geen contact meer mag opnemen met een van zijn jongste kinderen, die onlangs aangifte heeft gedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook mag hij niet meer bij de woning van de jongste kinderen komen.

Gedragsaanwijzing voor Ruinerwold-vader

Gerrit-Jan van D. woonde tot voor kort nog bij zijn jongste kinderen in Ermelo. De kinderen kozen er zelf voor om hun vader weer in huis te nemen en te verzorgen, nadat de strafzaak tegen hem werd stopgezet. Eerder legde de gemeente Ermelo wel een huisverbod op aan Gerrit-Jan van D., waardoor hij niet meer naar de woning van de kinderen toe kon. Dit verbod wordt niet verlengd.

Aangifte

In een overleg tussen het OM, de politie, de gemeente en diverse partners is de vraag of de veiligheid van betrokkenen voldoende gewaarborgd wordt ter sprake gekomen. Er is namelijk van een van de jongste kinderen een aangifte van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen de vader binnengekomen. Nu het huisverbod niet meer geldt, heeft het OM besloten om de vader een gedragsaanwijzing op te leggen.

Lees ook
Nieuwe ontwikkelingen in Ruinerwold-zaak: burgemeester haalt vader weg bij jongste kinderen

90 dagen

Deze gedragsaanwijzing geldt voor 90 dagen. In deze periode wordt ook de aangifte beoordeeld. Gerrit-Jan van D. heeft inmiddels een woonplek gekregen in de zorg. Vier van de jongste kinderen wonen momenteel nog in Ermelo. Die gemeente heeft vorig jaar woonruimte voor hen beschikbaar gesteld. Vijf van de kinderen van Gerrit-Jan van D. gingen er destijds wonen, maar een van hen heeft dat huis onlangs verlaten. Of dat ook degene is die de aangifte heeft gedaan tegen de vader, dat is niet bekend.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: ANP