Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > I’m a Barbie girl: de nieuwste Barbiepoppen zijn realistischer, inclusiever en diverser dan ooit

I’m a Barbie girl: de nieuwste Barbiepoppen zijn realistischer, inclusiever en diverser dan ooit

I’m a Barbie girl: de nieuwste Barbiepoppen zijn realistischer, inclusiever en diverser dan ooit

Vroeger waren Barbiepoppen wit, blond en ultraslank. Speelgoedbedrijf Mattel maakte de afgelopen jaren echter steeds realistischere Barbiepoppen met verschillende huidskleuren en lichaamstypes. De nieuwe Barbie-collectie is inclusiever, realistischer en diverser dan ooit tevoren. 

Realistische Barbiepoppen

Speelgoedbedrijf Mattel lanceert volgende week een nieuwe Barbie Fashionistas-lijn. En nee, dat zijn dus géén zogenaamd perfecte, ultraslanke, witte Barbiepoppen. Integendeel, de collectie is behoorlijk divers.

Zo zit er een Barbiepop bij met een beenprothese, eentje met een gehoorapparaat en een Barbie in een rolstoel. Ook komt er een nieuwe pop van Ken, het vriendje van Barbie, die de huidziekte vitiligo heeft. Daarnaast hebben de Barbiepoppen verschillende lichaamstypes. Sommige zijn kleiner, andere wat dikker of juist meer gespierd.

Lees ook
Happy birthday: koningin Elizabeth krijgt eigen Barbie ter ere van haar 96ste verjaardag 

Representatie

Representatie is belangrijk, vindt Mattel. “Barbie gelooft in de kracht van representatie. Als de meest diverse poppenlijn op de markt zijn we vastbesloten om door te gaan met het lanceren van poppen met verschillende huidskleuren, lichaamstypes en beperkingen”, vertelt Lisa McKnight, het hoofd van Barbie Dolls.

“Kinderen hebben het nodig om die diversiteit ook in hun spel te zien. Het moedigt hen aan om het belang van inclusiviteit te begrijpen en te omarmen.” Mattel werkte samen met diverse experts om zo realistisch mogelijke Barbiepoppen te maken.

Voorheen waren Barbiepoppen totaal niet divers en realistisch. Pas sinds een paar jaar is Mattel druk bezig met diversiteit. De Barbie Fashionistas-lijn bestaan momenteel uit ongeveer 176 poppen met maar liefst 9 verschillende lichaamstypes, 35 huidtinten en 94 kapsels.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Barbie (@barbie)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD | Beeld: Mattel