Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Waarschuwing: pas op voor nieuwe oplichterstruc met pakketjes aan je deur

Waarschuwing: pas op voor nieuwe oplichterstruc met pakketjes aan je deur

Waarschuwing: pas op voor nieuwe oplichterstruc met pakketjes aan je deur

Het is ze weer gelukt… oplichters hebben een nieuwe manier van oplichten. Met de oplichterstruc doen de oplichters alsof ze van de koeriersdienst DPD zijn en jouw pakketje in handen hebben. 

Krijg je een sms met de volgende tekst: “[DPD] Er ligt een pakket voor u klaar in ons DPD sorteercentrum. Volg de status van uw zending op dpdalert.info”? Dan is het verstandig om niet op de link te klikken en het bericht te verwijderen.

OPLICHTERSTRUC

Wanneer je op de link klikt, kom je namelijk uit bij een website die niet van DPD is, maar als twee druppels water op de site van de koeriersdienst lijkt. De website ziet er op het eerste oog heel betrouwbaar uit, maar is het dus niet.

VERZENDKOSTEN

Als je op deze site komt, wordt je gevraagd om €3,90 aan verzendkosten te betalen. Dit bedrag kun je direct via de site betalen. Je krijgt de mogelijkheid om naar de internetbankieren-omgeving van jouw bank te gaan. Ook dat ziet er betrouwbaar uit, het lijkt precies op de site van jouw bank, maar ook dit is nep. Wanneer je hier inlogt met je bankgegevens komen deze bij de oplichters terecht en kunnen ze je bankrekening plunderen.

Lees ook
Spinnentijd is begonnen en helaas: ze zijn dit jaar dikker en groter dan ooit

WAT TE DOEN?

Het advies: krijg je een sms waarin staat dat je verzendkosten moet betalen? Klik hier nooit op. Het is zeer ongebruikelijk dat dit op deze manier van je wordt gevraagd. Verwacht je een pakketje en sla je aan het twijfelen? Neem dan zelf even contact op met de koeriersdienst om na te vragen waar het pakketje is. Verwacht je geen pakketje? Dan is het al helemaal duidelijk dat het hier om oplichting gaat en kun je het bericht gelijk verwijderen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Pexels