Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > De nieuwe boeren van Boer Zoekt Vrouw: ‘Met gekromde tenen gekeken’

De nieuwe boeren van Boer Zoekt Vrouw: ‘Met gekromde tenen gekeken’

De nieuwe boeren van Boer Zoekt Vrouw: ‘Met gekromde tenen gekeken’

Eindelijk was het zover: de voorstelronde van Boer Zoekt Vrouw seizoen ’21-’22. We hebben zitten kwijlen (Jouke), met gekromde tenen gekeken (Gerben), door de tv geroepen: ‘JE BENT GOED ZOALS JE BENT’ (Hilda) en verbaasd gekeken naar het interieur (Joost). Dít vonden de kijkers van de voorgestelde boeren. 

Boer Zoekt Vrouw: dit zijn de boeren

Jouke 

Boer Jouke is de playboy van dit seizoen. Daar kunnen we het met z’n allen over eens zijn, toch? Twitter heeft hem al gekroond tot ‘Hunk van seizoen ’21-’22’. Mee eens, trouwens. Hij is 31 jaar en heeft een melkveehouderij met 110 Jerseykoeien en jongvee en woont in Friesland. Als hij de koeien gemolken heeft vroeg in de ochtend, gaat ‘ie nog even naar bed om te slapen en ’s middags om vier uur doet ‘ie ronde nummero twee – zo kan hij optimaal van zijn vrije avond genieten. Boer Jouke is naast hartstikke knap, ook nog eens sociaal en sportief, want hij doet fanatiek aan wedstrijdroeien met een vriendengroep. Twitter vraagt zich wel af of boer Jouke op zoek is naar een man of een vrouw, maar volgens de website van BZV lijkt hij toch echt voor een dame te willen gaan.

Joost

Boer Joost woont in Noord-Brabant en is 46 jaar. Hij heeft een plantenkwekerij met twintig soorten planten. Hij doet dit samen met zijn oom en broer. Joost lijkt hartstikke leuk, maar heeft nog nooit een relatie gehad. Omdat hij niet alleen wil eindigen in z’n ouderlijk huis (Waar de tijd heeft stilgestaan, zo is te zien. Want meine gutte, wat ís dit voor interieur?), doet ‘ie nu mee met Boer Zoekt Vrouw.

Evert

Boer Evert woont in Drenthe en is 58 jaar. Hij runt een melkveehouderij met 186 koeien. Hij heeft een bijzondere melkput – waar ‘ie trots op is -, want daar kan hij twee keer twintig koeien tegelijkertijd melken. Maar ja, de liefde van je leven kom je er nou niet echt tegen. Hij mist dan ook sociaal contact en doet daarom mee aan dit liefdesavontuur.

Janine

De 31-jarige Janine is schapenhouder en woont in Limburg. Ze is hartstikke druk met werk – 3000 schapen en bordercollies, niet gek ook -, want haar schapen worden ingehuurd om de begrazing binnen de perken te houden. Ze zoekt iemand met dezelfde passie voor het agrarische: “Als iemand niet diezelfde passie heeft, wordt het lastig. Ik ben bereid iets te veranderen, maar ik denk dat dat vanzelf gaat.” Volgens de zus van Janine, in ‘Hoe leuk is Janine’, moet het wel iemand zijn die zijn mannetje staat en een beetje dominant is. Volgens mij ook iemand die niet vies is van een klein schapenluchtje hier en daar.

Hans 

Hans is 69 jaar en heeft een paardenfokkerij, inseminatiestation en opfok in Noord-Brabant. Hij heeft misschien al de penisoengerechtige leeftijd, maar zolang hij nog voor de paarden kan zorgen, blijft ‘ie dat doen. Zijn vrouw overleed 21 jaar geleden en hij bleef achter met drie dochters en een zoon, die toen tussen de 11 en 17 waren. Ontzettend triest natuurlijk en heel Twitter – inclusief moi –  willen voor hem dat ‘maatje’ waar hij, naar eigen zeggen, liefde en verdriet mee kan delen. En hoe zijn dochters over hem praten.. Smelt!

 

Rob

De 51-jarige Rob heeft een fruitteelbedrijf in Gelderland en is op zoek naar de kers op de taart (Let op! Dat wordt dé openingszin van alle brieven die deze man gaat binnenkrijgen). Hij is gescheiden en heeft een dochter van 12 die ieder weekend bij hem is. Hij komt over als een echte romanticus die etentjes wil organiseren en aubades wil geven met z’n gitaar. Maar deze boer heeft zelfkennis: hij weet dat ‘ie vaak een tikkeltje te hard van stapel loopt. Dan zegt ‘ie tegen zichzelf: ‘Don’t jump on the other’ en dan wordt ‘ie weer rustig of doet hij een poging tot. Een romanticus met zelfkennis, wie wil dat nou niet, zo tussen de fruitbomen?

Hilda

Hilda woont op Terschelling en heeft daar een melkveehouderij met 50 melkkoeien. Daarnaast heeft ze rijpaardenverhuur met 18 paarden. De hardwerkende boerin met rossige manen is 34 jaar en zit naar eigen zeggen ‘een beetje op slot’. Ze is bang dat ze niet goed genoeg is. Twitter kroont haar tot ‘de nieuwe Steffi’, die was namelijk ook bang dat ze niet goed genoeg was, maar kreeg een paar jaar later Yvon op kraambezoek. Wat Hilda wel goed genoeg vindt: Terschelling. Daar wil ze nooit weg, want de vrijheid van het eiland, vindt ze heerlijk. Handig als je gek bent op aardappels-groente-vlees als lunch, want de boerin schuift stipt om 12 uur bij ma aan voor een prakkie.

Gerben

Gerben is 30 jaar en woont in Utrecht. Hij heeft een geitenhouderij met 600 melkgeiten en ongeveer 160 opfoklammeren. Om voor al die geiten te kunnen zorgen, doen ze dat met de hele familie. Dus vader, moeder, broer en zus – die krijg je er gewoon bij. Gerben is een wat verlegen type die ongemakkelijk wordt van oogcontact. Een familiekwaal, zo blijkt als Yvon tijdens de aflevering vraagt of het een familietrekje is. Irene, de zus van Gerben, geeft toe ook verlegen – en daarom nog single – te zijn. Dikke kans dat zij nu ook een stapel liefdesbrieven kijkt, want kijkers zijn zeer gecharmeerd van deze boerin.

Rob

Rob is 49 en hij is schattig, met zijn Noord-Hollandse accent en blauwe ogen. Hij heeft een witlof- bollenbedrijf en wil de liefde die hij daaraan geeft, ook aan een vrouw geven. Hij heeft een 8-jarige zoon met het syndroom van Down, die drie dagen van de week bij hem op de boerderij woont. Hij is stapel op zijn zoon, maar toch ook toe aan gezelligheid. Hij vindt het niets om ‘met een augurrekie of kaasplankie’ alleen op de bank te zitten. Dat snappen we Rob, dat snappen we. Tip: sluit je brief niet af met ‘Wit lof’, lijkt me echt een heel slecht idee.

Robert 

De 39-jarige Robert (inderdaad, Rob, Rob en Robert, om het makkelijk te houden) is vleesveehouder én vrachtwagenchauffeur, hij woont in Overijssel. Samen met zijn vader zorgt hij voor de koeien. Niet zomaar koeien, maar Blonde ‘d Aquitaine koeien. Dat zijn bijzondere beesten met een pittig karakter. Iets wat hij ook zoekt bij zijn vrouw, want hij reageert zelf ook nog wel eens wat impulsief en onhandig. Boer Robert droomt van eigen ‘jonkies’ en heeft, naar eigen zeggen, een klein hartje (en schattige pretoogjes en een kaal hoofd).

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Boer Zoekt Vrouw | Beeld: KRO-NCRV, Linelle Deunk