Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Nachtmerrie van iedere ouder: meisje (1) overleeft vier dagen alleen in het bos

Nachtmerrie van iedere ouder: meisje (1) overleeft vier dagen alleen in het bos

Nachtmerrie van iedere ouder: meisje (1) overleeft vier dagen alleen in het bos

De moeder van de één-, bijna tweejarige Lyuda Kuzina heeft doodsangsten uitgestaan. Tijdens een bezoek aan het zomerhuis van familie, liep haar dochter het bos in. Honderden vrijwilligers zochten vier dagen totdat het meisje levend gevonden werd. 

Naar de buren

De familie was op bezoek in het zomerhuis van familie in Moskou toen Antonina Kuzina haar dochter even uit het oog verloor. Antonina wandelde even naar de buren. Haar beide dochters hobbelden achter haar aan. Het oudste kind volgde, maar Lyuda raakte onderweg de weg kwijt en belandde in het bos.

Met man en macht gezocht

Alsof je kind kwijtraken nog niet zenuwslopend genoeg is, raakte Lyuda ook nog eens verdwaald in een bos waar beekjes stromen en beren leven. Honderden vrijwilligers zochten vier dagen lang met man en macht naar het meisje. Toen ze de hoop bijna opgaven, hoorden ze gekerm. Het bleek van Lyuda, die ze vonden onder een boom.

Het meisje zat onder de insectenbeten, maar maakt het verder goed. ‘Ze heeft me beloofd dat ze nooit meer zomaar wegloopt’, liet Antonina weten tegenover de BBC. Laten we hopen dat ze zich die belofte nog jaren herinnert.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: BBC | Beeld: Getty