Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Een vroege 1 aprilgrap? Morgen en overmorgen kans op sneeuwdek van meer dan 5 centimeter

Een vroege 1 aprilgrap? Morgen en overmorgen kans op sneeuwdek van meer dan 5 centimeter

Een vroege 1 aprilgrap? Morgen en overmorgen kans op sneeuwdek van meer dan 5 centimeter

Morgen en overmorgen kan het flink gaan sneeuwen. Dat zegt metereoloog Maurice Middendorp van Buienradar tegen RTL Nieuws. Hoe het precies gaat lopen, is nog onzeker. Maar lokaal is een ‘sneeuwdek van meer dan 5 centimeter niet ondenkbaar’, stelt Middendorp.

Natte sneeuw

Hoewel we het afgelopen weekend nog konden genieten van beginnend lenteweer is daar nu vrij weinig van te merken. We schreven al dat je je winterjas niet te snel moet opbergen, maar nu blijkt dat je ‘m écht nog nodig zult hebben.

“De huidige verwachting is dat we morgen nog redelijk droog beginnen. Als er al neerslag valt, is dat in eerste instantie regen”, vertelt Middendorp. In de loop van de dag krijgen we dan toch echt te maken met sneeuw, natte sneeuw weliswaar, maar toch. “De vraag is nog hoe lang die sneeuw blijft liggen, want er zit intussen best veel warmte in de bodem na de warme dagen van afgelopen tijd.”

Lees ook
Het WK voetbal in Qatar is behoorlijk omstreden: moet het worden geboycot?

Sneeuwdek van meer dan 5 centimeter

Naar verwachting blijft de sneeuw morgenmiddag in Groningen als eerste liggen, ’s Avonds in het midden van het land. In de nacht van donderdag op vrijdag zal het sneeuwdek verder aangroeien in het gehele land. Dat betekent dat we op vrijdagochtend 1 april (!?) op veel plekken lokaal een sneeuwdek ligt van meer dan 5 centimeter.

“Hoe zich dat precies gaat ontwikkelen, zullen we in de komende 24 uur moeten monitoren. Het is wel een spannende weersituatie”, vertelt Middendorp. “Een winterjas en sjaal zijn geen overbodige luxe”, voegt Middendorp bij aan RTL Nieuws.

Tja, maart roert z’n staart en april doet wat ie wil. Dat blijkt maar weer.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images