Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Monsieur Cannibale is nu echt weg uit Efteling: “Racistisch”

Monsieur Cannibale is nu echt weg uit Efteling: “Racistisch”

Monsieur Cannibale is nu echt weg uit Efteling: “Racistisch”

Gisteravond deed Monsieur Cannibale, een iconische attractie uit de Efteling, z’n laatste ronde. Rondom deze attractie is al tijden veel te doen. Het is racistisch en omdat het pretpark inclusiviteit heel belangrijk vindt, is besloten Monsieur Cannibale te sluiten en een nieuwe attractie voor in de plaats te zetten. 

Monsieur Cannibale is niet inclusief

Weet je even niet welke attractie het is? Moniseur Cannibale zijn ‘de kookpotjes’, waarin de bezoekers zitten en rondjes draaien om een halfnaakte man van kleur met een pollepel door zijn neus. De Efteling zei hierover dat de attractie 33 jaar geleden gemaakt is en ‘ze nu nooit meer zo’n attractie zouden maken.’ Het familiepretpark wil voor iedereen leuk zijn om te bezoeken, dus is het einde van  Monsieur Cannibale nu echt daar.

Eerste kritiek van zeven jaar geleden

De kritiek ontstond al ruim zeven jaar geleden. Pretparkjournalist Wessel Wit zegt tegen RTL Nieuws: “Er was toen een Amerikaanse journalist die er in onze ogen moeilijk over deed. De laatste paar jaar zie je dat ook in Nederland de mening aan het veranderen is. Moet je dan vasthouden aan tradities of niet?”. Toch heeft het park niet zeven jaar geleden al naar de kritiek geluisterd. De preparkjournalist zegt hierover: “Ze hebben gewacht tot er ook onderhoud nodig was. Maar ze hebben ook wel echt gewacht op een goed moment. Als ze het gelijk hadden verandert, zouden mensen denken dat ze alles voor elkaar konden krijgen door te klagen.”

Tekst gaat verder onder video 

Van Monsieur Cannibale naar Sirocco

De bezoekers namen gisteravond afscheid van Monsieur Cannibale. De medewerker zei dat dit het laatste rondje was en toen klonk er een luid applaus. De fans van deze attractie kunnen hun hart ophalen met de nieuwe straks: Sirocco. Hetzelfde principe, maar de kookpotten worden handelsschuitjes. Het idee is dat er een wervelwind is opgestoken en dat iedereen die een voet aan bord zet, wordt rondgedraaid tot de storm gaat liggen. En da’s voor iedereen leuk, dus eigenlijk nog vele malen beter.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTLNieuws | Beeld: Screenshot