Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Moeder doodgereden Tamar (14) doet daags na drama oproep aan dader in ‘Op1’: ‘Verlos jezelf’

Moeder doodgereden Tamar (14) doet daags na drama oproep aan dader in ‘Op1’: ‘Verlos jezelf’

Moeder doodgereden Tamar (14) doet daags na drama oproep aan dader in ‘Op1’: ‘Verlos jezelf’

De moeder van het veertienjarige meisje uit Marken dat dood in de berm van de Zeedijk in Zuiderwoude werd gevonden, nam dinsdagavond plaats in de talkshow ‘Op1’. Daags na het drama, dat zich in de nacht van vrijdag op zaterdag voltrok, roept ze de bestuurder van de auto die haar dochter vermoedelijk heeft aangereden, op zich te melden.

Zoektocht Tamar

Het meisje verliet om 01.00 uur ’s nachts in een boze bui – ze moest naar bed, maar had daar nog geen zin in – haar ouderlijk huis. Na een urenlange zoektocht van haar ouders en een gedane melding van vermissing, trof de politie haar rond 04.00 uur dood aan. Op de dijk trof de politie remsporen aan. Het is nog altijd onduidelijk wat er precies is gebeurd.

‘Achtergelaten als een beest’

“Er is nog veel onzekerheid. Ik weet niet wat er in haar hoofd zat. Ik denk dat de dader, of degene die in de auto zat de beste antwoorden heeft. Ik doe een oproep aan de bestuurder zich te melden omdat ik rechtvaardigheid wil voor Tamar”, aldus de moeder van de tiener. “Ze was heel zachtaardig en lief en in is nu in de berm achtergelaten als een beest. Dit gun je haar niet. Degene die in de auto zat, leeft nu misschien met wrok en degene die heeft geen leven meer. Ik kan het Tamar niet meer vragen. Kom over de brug, verlos jezelf van wat je hebt aangericht. Voel je vrij om het te melden.”

Doorrijder

De politie ondersteunt de moeder in haar oproep en deed ook al eerder een oproep aan de bestuurder van het voertuig om zich te melden. De politie maakte dinsdag bekend dat het letsel dat heeft geleid tot haar dood – zoals al werd vermoed – hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt is door een verkeersongeluk. De tiener is waarschijnlijk aangereden, waarop de bestuurder is doorgereden.

Lees ook
Ex-man verdronken Naya reageert voor het eerst op drama: ‘Kan niet geloven dat dit m’n leven is’

Onderzoek

Het slachtoffer werd zaterdagochtend vroeg door de politie gevonden in de berm langs de Zeedijk in Zuiderwoude. De politie doet nog onderzoek naar vier auto’s die eerder in beslag zijn genomen en verse schade hadden. De eigenaren van de voertuigen uit Uitdam en Marken zijn gehoord, maar nog geen verdachte. De politie vraagt mensen die het meisje die nacht nog hebben gezien contact op te nemen om een goed beeld te krijgen van wat er met haar is gebeurd, waar ze is geweest en met wie ze heeft gesproken.

Bekijk hier het item met de moeder van Tamar uit de uitzending van Op1 terug.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Still