Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Miah (11) overleeft schietpartij Texas door schutter te misleiden: ‘Ze bedekte zich met bloed’

Miah (11) overleeft schietpartij Texas door schutter te misleiden: ‘Ze bedekte zich met bloed’

Miah (11) overleeft schietpartij Texas door schutter te misleiden: ‘Ze bedekte zich met bloed’

Miah Cerillo (11) kon als een van de weinige kinderen ontsnappen aan het dodelijke drama op een basisschool in Uvalde, Texas. Tijdens de schietpartij in haar klas smeerde het meisje bloed van een van haar vriendinnetjes op zichzelf en waande ze zich dood. “Ze is in overlevingsmodus gegaan.”

Tijdens de schietpartij in de Robb Elementary School in Uvalde, Texas, kwamen negentien kinderen en twee volwassenen om het leven. De 11-jarige Miah wist het drama te overleven door het ondenkbare te doen om zichzelf te redden. Miah raakte zelf ook gewond aan de rug door kogelfragmenten, maar mocht gelukkig al snel het ziekenhuis verlaten.

Overlevingsmodus

De tante van Miah, Blanca Rivera, vertelt in een video aan NBC News: “Het heeft haar moeite gekost om ons te vertellen wat ze heeft gezien en meegemaakt tijdens de schietpartij. Ze zag een van haar leerkrachten, Irma Garica, vermoord worden. En ook haar vrienden en klasgenoten waren een doelwit.”

Het 11-jarige meisje ging volgens haar tante in overlevingsmodus. “Ze zag dat een van haar vriendinnen vol bloed hing. Ze is er naartoe gegaan om het bloed gaan halen om het vervolgens op zichzelf te smeren. Zo kon ze doen alsof ze dood was.”

Miahs tante zegt dat de hele familie nu bij elkaar is en er alles aan doet om Miah bij te staan. “We helpen haar fysiek, emotioneel en spiritueel. We bidden tot God en vragen hem ons te helpen om deze situatie door te komen, het is erg traumatisch.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Miah Cerillo

Lees ook
Bestuur Oklahoma maakt abortuswet nog strenger, al illegaal vanaf bevruchting

Verstopt onder tafel

Niet alleen Miah, maar ook een van haar klasgenootjes wist te ontsnappen. Het jongetje verstopte zich samen met vier vrienden onder een tafel met tafelkleed. Hij hoorde hoe de schutter het klaslokaal binnenkwam en riep: ‘Het is tijd om te sterven’.

Ook dit jongetje was getuige van de dood van zijn leraressen. Irma Garcia en Eva Mireles lieten het leven terwijl ze andere kinderen probeerden te beschermen. “Het waren zo’n fijne leerkrachten. Ze wilden mijn klasgenoten redden.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NBC News / Nieuwsblad | Beeld: ANP / Still NBC News