Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Marije Veerman > Marije roept Nederland op: ‘Kom samen voor baby Jayme en geef hem een kans om te leven’

Marije roept Nederland op: ‘Kom samen voor baby Jayme en geef hem een kans om te leven’

Marije roept Nederland op: ‘Kom samen voor baby Jayme en geef hem een kans om te leven’

Yay, de nieuwe Flair ligt weer in het tijdschriftenschap! En dat betekent óók weer een kersverse editorial van hoofdredacteur Marije Veerman (37), die met Franklin (37), zoon Kyano (11) en dochter Liv (8) in Purmerend woont. In deze editie roept ze Nederland op om in actie te komen voor baby Jayme.

Team Jayme

“Soms zijn er van die momenten waarop we massaal samenkomen en te hulp schieten. Nederland is dan op zijn mooist, vind ik. Alsof alle onderlinge verschillen ineens zijn weggevallen en we allemaal maar één ding willen: helpen. Dat kan ook best over iets kleins gaan. Zoals die keer dat we allemaal in de ban waren van Jay Lopez, de supervader uit Een huis vol.”

‘Dat je dat voor iemand kunt doen, gewoon door de handen ineen te slaan, vind ik nog steeds iets machtigs’

“Wekenlang keken we hoe hij in zijn eentje vijf kinderen opvoedde. Hoe hij worstelde met dilemma’s als genoeg geld in het laatje brengen zonder dat dat ten koste ging van de aandacht voor zijn kinderen. We zagen hoe hij lange dagen maakte op zijn werk, maar wel elke dag een gezonde maaltijd op tafel zette. En hoe hij ondanks tijdsgebrek ieder kind een sport gunde, ook al betekende dat vier keer per week vijf kinderen op onmogelijke tijden in een auto krijgen, soms zelfs met eten en al. Maar klagen deed hij nooit. Ik denk dat iedereen die keek op dat moment wel een stukje Jay in huis kon gebruiken. Uiteindelijk kwam er een crowdfundingsactie, waar Jay zelf overigens niet eens om gevraagd had. Het bracht het prachtige bedrag van € 94.000 op.”

‘Want als er een moment is waarop je het verschil kunt maken, is dat nu wel’

“Dat je dat voor iemand kunt doen, gewoon door de handen ineen te slaan, vind ik nog steeds iets machtigs. En toen was daar dus ineens dat bericht over baby Jayme. Een bericht dat niet anders te omschrijven valt als één van ouders in pure nood. Jayme lijdt aan de zeldzame spierziekte SMA en zal waarschijnlijk niet veel ouder worden dan twee jaar. De enige kans die hij heeft op overleven, is een medicijn uit Amerika dat 1,9 miljoen euro kost.”

Lees ook
Marije schrijf liefdevolle brief aan haar moeder: ‘Soms betrap ik mezelf erop dat ik dingen net zo doe als jij’

Dan kun je alleen maar hopen dat Nederland wederom samenkomt. Dat we als één land een vuist maken, zodat Jayme een kans heeft om te leven. Want als er een moment is waarop je het verschil kunt maken, is dat nu wel. Het verhaal van Jayme, verteld door zijn ouders, lees je deze week in Flair, met daarna meteen een oproep tot doneren. Want wij zijn al Team Jayme. Jij toch ook?

Deze editorial van Marije komt uit Flair 20. Dit nummer ligt nu in de winkel. Liever thuis laten bezorgen? Bestellen kan hier.