Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Publiek boos over optreden Måneskin tijdens juryshow van het Eurovisie Songfestival

Publiek boos over optreden Måneskin tijdens juryshow van het Eurovisie Songfestival

Publiek boos over optreden Måneskin tijdens juryshow van het Eurovisie Songfestival

Er was gisteravond veel commentaar op de juryshow van het Eurovisie Songfestival. Måneskin, de Italiaanse rockband die vorig jaar het songfestival heeft gewonnen, stond op de planning als laatste optreden tijdens de juryshow optreden. Maar dat bleek dus niet helemaal te kloppen. Het publiek kreeg stand-ins te zien en de band zelf heeft niet opgetreden. 

Stand-ins

Vanavond zal Måneskin wél optreden tijdens de finale van het songfestival. Vrijdagavond zouden ze ook op het podium verschijnen tijdens de juryshow. Het publiek in de zaal zat met smart te wachten op de Italiaanse rockband. Maar nadat alle 25 act hun liedjes hadden gezonden en de presentatoren Måneskin aankondigde, kwamen er een aantal stand-ins het podium op. Dit waren eigenlijk de achtergronddansers.

Onrustig publiek

Het publiek was het hier alleen niet mee eens. Er klonk een hoop boegeroep en gefluit tijdens het optreden van de stand-ins. “Stop daarmee, het is niet hun schuld”, riep presentator Alessandro het publiek toe. Maar het lukte hem niet om het publiek rustig te krijgen. Meerdere toeschouwers hebben er uiteindelijk voor gekozen om de zaal demonstratief te verlaten.

Lees ook
Oei: dit waren de 7 slechtste Nederlandse inzendingen voor het Eurovisie Songfestival

Persbericht

Het is nog steeds een raadsel waarom de Italiaanse band gisteravond niet op het podium stond. Wel bracht de organisatie van het songfestival een kort persbericht uit waarin stond dat Måneskin zaterdagavond zal optreden tijdens de finale. Over de afwezigheid van de band op vrijdagavond werd niets bekend gemaakt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages