Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Politie graaft al twee dagen in volkstuin in zaak-Maddie: geruchten over ontdekte kelder

Politie graaft al twee dagen in volkstuin in zaak-Maddie: geruchten over ontdekte kelder

Politie graaft al twee dagen in volkstuin in zaak-Maddie: geruchten over ontdekte kelder

De Duitse politie is in het kader van de zaak-Madeleine McCann nog altijd bezig met graven in een volkstuin in de buurt van Hannover. Op beelden is te zien dat het stuk grond wordt uitgeplozen met speurhonden en een graafmachine.

Grond in bezit van verdachte

De grond werd volgens BBC News in het jaar van de verdwijning van het Britse meisje gehuurd door de hoofdverdachte in de zaak. Het Duitse openbaar ministerie wil nog niet veel vertellen over waarnaar wordt gezocht. De woordvoerder wil niet zeggen of naar het lichaam van het meisje of bewijsstukken wordt gezocht.

Kelder aangetroffen

Volgens het Duitse dagblad Bild is woensdag op het terrein een kelder aangetroffen. Het zou gaan om een ruimte onder een schuur die er eerder stond. De woordvoerder van het openbaar ministerie zegt tegen NU.nl niet op dit gerucht te willen ingaan.

Veroordeelde kindermisbruiker

Volgens Britse media was het stuk grond slechts een paar maanden in 2007, het jaar waarin Maddie verdween, in handen van Christian B., de eerder veroordeelde kindermisbruiker die sinds begin juni officieel in deze zaak wordt verdacht. De verdachte zou tussen 1995 en 2007 met tussenpozen gewoond hebben in het gebied waar de peuter verdween. Ook deed hij verschillende klusjes en werkte hij enige tijd in de horeca. Volgens de Duitse recherche zou hij in het verleden betrokken zijn geweest bij zedenmisdrijven tegen kinderen. Hij leefde onder meer van inbraken in vakantieoorden.

Lees ook
Politie onderzoekt: Maddie McCann-verdachte mogelijk betrokken bij vermissing NL’s jongetje

Nachtmerrie van iedere ouder

Maddie McCann verdween op 3 mei 2007 uit een appartementencomplex in het Portugese Praia da Luz. Haar ouders zaten op dat moment in het restaurant van het complex, op een korte loopafstand van hun vakantieappartement.  Toen ze terugkwamen, was Madeleine spoorloos. De Portugese politie noemde het misdrijf een ontvoering. De ouders klaagden meteen dat de politie onzorgvuldig te werk ging en wendden zich tot de media. Ze riepen iedereen op te helpen zoeken naar Madeleine. Ze kregen in die wanhopige oproep steun van onder anderen topvoetballers David Beckham en Cristiano Ronaldo. De Duitse politie gaat er inmiddels vanuit dat Maddie niet meer in leven is en behandelt de zaak dan ook als moord.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: ANP