Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Kijkers ‘BEAU’ in een scheur na ‘oerdomme’ vraag van Maan: ‘Dit vroeg je niet echt, toch?’

Kijkers ‘BEAU’ in een scheur na ‘oerdomme’ vraag van Maan: ‘Dit vroeg je niet echt, toch?’

Kijkers ‘BEAU’ in een scheur na ‘oerdomme’ vraag van Maan: ‘Dit vroeg je niet echt, toch?’

Gisteravond waren Maarten van Rossum en Gijs Rademaker te gast bij ‘BEAU’ om te praten over dinosaurussen. Ook zangeres Maan schoof aan. Dat zij er zat voor een hele andere reden, bleek toen ze tijdens het dino-item uit interesse een vraag stelde die de mond van menig twitteraar liet openvallen. Zei ze dat nou echt?

Dino-podcast

Maarten en Gijs hebben hun liefde voor dinosauriërs in een podcast gestopt: de Dinocast. Waarom ze dit platform hebben opgezet? Omdat ze vinden dat de informatie over de beesten is verouderd en daar verandering in moet komen. Dat veel mensen misschien inderdaad wel een dino-opfriscursus kunnen gebruiken, bleek door tafelgast Maan.

Hilarische opmerking

Maan geeft tijdens het gesprek eerlijk toe dat ze niet veel verstand heeft van dinosauriërs. Toch boeit het onderwerp haar wel en gedurende het gesprek borrelen er langzaam een aantal vragen bij haar op. “Hoe weten jullie al die namen van de dino’s als dit zo lang geleden is?”, gooide ze eruit, tot groot vermaak van Twitter.

‘Oerdomme vraag’

Thuis op de ban proest menig kijker spontaan z’n drankje uit. Ja, Maan dacht echt dat Dino’s hun namen niet aan mensen te danken hebben. “Maan, zal ik je een geheimpje verklappen? Alle dierennamen zijn door mensen bedacht”, reageert iemand. “Och Maan, dit was toch niet je beste moment”, grapt een ander. Weer een ander noemt het gevat een “oerdomme vraag”. Tja, Maan heeft gewoon duidelijk nog nooit een Jurassic Park-film gezien.

‘Fantastische vraag’

Twitter verbaast zich wel dat in de studio echter niemand in lachen uitbarst om de vraag van Maan. Gijs legt haar heel rustig uit dat die namen de afgelopen tweehonderd jaar gegeven zijn door de ontdekkers van de dieren. Dat er niet gelachen wordt, is volgens sommigen ook helemaal terecht. “Ik dacht ook even, wat vraagt zij nou? Maar in retrospect was het gewoon een fantastische vraag. Sterker nog, iedereen zou gewoon moeten vragen wat ze willen weten.”

Zelfspot

Maan kan gelukkig zelf wel lachen om haar opmerking in de talkshow. In haar Instagram Stories reageert ze met een hilarisch plaatje vol zelfspot op de ontstane commotie. Bij een plaatje van een Brachiosaurus (zo één met zo’n lange nek, weet je wel) waarop haar eigen hoofd gephotoshopt is deelt ze een aantal gierende smileys en: “Maanosaurus-T-rex-flexer-dan-flex. Groetjes!”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Maan kan er gelukkig zelf wel om lachen:

Bron: STORY | Beeld: Still