Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Lichtste baby ooit geboren woog 212 gram en zo gaat het na 13 maanden ziekenhuis

Lichtste baby ooit geboren woog 212 gram en zo gaat het na 13 maanden ziekenhuis

Lichtste baby ooit geboren woog 212 gram en zo gaat het na 13 maanden ziekenhuis

Een baby die niet meer weegt dan een appel: het lijkt ongelooflijk, maar toch is het waar. Een meisje dat bij de geboorte slechts 212 gram woog, heeft het overleefd. Een wonder.

En nu mag ze naar huis, na 13 maanden intensief behandeld te zijn geweest in het ziekenhuis.

Veel te vroeg

Yu Xuan kwam na 25 weken zwangerschap ter wereld via een spoedkeizersnede. De moeder van het kindje kreeg drie maanden eerder de diagnose pre-eclampsie: een gevaarlijk hoge bloeddruk die vitale organen kan beschadigen. Het was gevaarlijk voor zowel moeder als kind, en daarom moest de zwangerschap worden afgebroken. Artsen dachten niet dat het meisje het zou overleven, want ze was nog erg klein. Ze was slechts 24 centimeter lang.

Na 13 maanden in het ziekenhuis weegt Yu Xuan nu een gezonde 6,3 kilo. En nu kan ze eindelijk beginnen met écht leven. Een eerste jaar doorbrengen rondom artsen en in een ziekenhuiskamer, dat gun je niemand.

Lees ook
Ruim 6,5 jaar na vondst Amsterdamse ‘vuilcontainerbaby’ moeder (31) opgepakt in Duitsland

Hoop

‘Tegen alle verwachtingen in heeft ze mensen om haar heen geïnspireerd met haar doorzettingsvermogen en groei, wat haar een buitengewone ‘Covid-19′-baby maakt. Een sprankje hoop te midden van onrust’, stelt het ziekenhuis in een verklaring. De moeder van het meisje was volledig in shock rond de geboorte van haar dochter. Haar 4-jarige zoon kwam namelijk wel netjes rond de uitgerekende datum ter wereld. De ouders konden het lange ziekenhuisverblijf van hun dochter gelukkig wel betalen, met de hulp van een crowdfundingscampagne die ruim 200.000 euro opleverde.

Het meisje heeft nog altijd last van ademhalingsproblemen, maar dat zal met de tijd beter worden, denken artsen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: LINDA | Beeld: Getty