Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Laat de lente maar komen: vanaf déze dag schieten de temperaturen eindelijk weer omhoog

Laat de lente maar komen: vanaf déze dag schieten de temperaturen eindelijk weer omhoog

Laat de lente maar komen: vanaf déze dag schieten de temperaturen eindelijk weer omhoog

We zitten nog geen tien dagen in april, of de maand heeft al heel wat verschillende weerbeelden laten zien. Zo zaten we vorige week nog in een T-shirt in de zon, maar werden we met Pasen verrast door hagel en natte sneeuw. Hoewel de winterse buien gelukkig overgewaaid zijn, lijkt de lente nog ver te zoeken. Toch kruipen de temperaturen langzaam maar zeker weer omhoog en geloof het of niet: spring is coming.

Bíjna beter weer

Een witte kerst konden we afgelopen december op onze buik schrijven, maar een witte Pasen kunnen we inmiddels wél afvinken. Dat terwijl we in het voorjaar toch echt meer zitten te wachten op lenteachtige temperaturen en de zon. Die komen er gelukkig weer aan, al moeten we wel nog heel even geduld hebben. Dit weekend blijft het namelijk aan de koude kant en kan er wederom een winterse bui vallen, maar vanaf de tweede helft van volgende week belooft het kwik te stijgen.

Koude weekenddagen

Een wandeling in het lentezonnetje zit er dit weekend helaas nog niet in. Vandaag komen de temperaturen niet boven de 10 graden uit en ook de rest van het weekend krijgen we te maken met koude lucht vanuit het noorden. En daar blijft het helaas niet bij: de komende dagen bestaat er een kans op forse neerslag en zelfs een winterse bui.

Lees ook
Voor de warme lente- en zomerdagen: deze originele koffie-cocktail móet je proeven

Lente komt eraan, maar…

Goed nieuws voor alle lenteliefhebbers (wie niet?): na het weekend neemt de kans op neerslag af én komt de zon vaker om de hoek kijken. Waar de temperaturen tot en met dinsdag nog tussen de 8 en 11 graden uitkomen, trakteren de weergoden ons daarna op warmer weer. Naar verwachting komen we dan uit in de buurt van temperaturen die normaal zijn voor de tijd van het jaar; zo’n 15 graden. Volgens Weer.nl kunnen we vanaf volgende week donderdag echt lenteweer verwachten, maar… daarbij kunnen wederom flinke neerslag vallen. Ach, Nederland zou Nederland niet zijn als de voorspellingen anders waren.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl, Weer.nl | Beeld: Getty Images