Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > In déze 3 landen worden meeste Nederlandse reizigers besmet met corona

In déze 3 landen worden meeste Nederlandse reizigers besmet met corona

In déze 3 landen worden meeste Nederlandse reizigers besmet met corona

Ga je nog op vakantie? Of heb je over een paar weken een lang weekend weg gepland? Dan is het misschien nuttig om te weten in welke landen de coronabesmettingen het hoogst zijn. 

Steeds meer mensen lopen corona op terwijl ze in het buitenland zitten, blijkt. Van de mensen met besmettingen van wie het te achterhalen is waar ze het hebben opgelopen, is 10% op vakantie geweest. In totaal raakten 776 mensen besmet tijdens hun vakantie. Dat is een stuk hoger dan de afgelopen weken. Een week ervoor was dit nog 8% en de week daarvoor 5%.

No vamos

Maar welke landen zijn nu ‘het ergst?’. Dat zijn: Griekenland, Spanje en Frankrijk. Van de groep met een positieve uitslag was een kwart onlangs nog in Griekenland. Verder werd 17% ziek na een recente vakantie in Spanje en keerde 16% pas terug uit Frankrijk. Toch hoef je je niet gelijk enorme zorgen te maken als je nog op vakantie wilt, want juist thuis lopen de meeste mensen het virus op. Dan gaat het om meer dan de helft van alle besmettingen in Nederland. Denk maar aan huisfeestjes of verjaardagen, zwembaden of pretparken… Je loopt het dus sneller op in eigen land dan in een vakantieland.

Lees ook
Droombaan: je krijgt 8500 euro om samen met je vriendin luxe vakantievilla’s te testen

Amerika

Momenteel geldt voor Griekenland, Spanje en Frankrijk code geel. Ook Italië staat nu op geel. Dat betekent dat je voor de terugreis een bewijs moet hebben van een volledige vaccinatie óf een negatieve test. bijna 8% van de Nederlandse 18-plussers heeft tenminste één vaccinatie gekregen. Dat is handig, mocht je anytime soon naar de Verenigde Staten willen reizen, bijvoorbeeld. Vrijwel alle buitenlandse reizigers naar de Verenigde Staten zullen volledig gevaccineerd moeten zijn tegen COVID-19. Volgens persbureau Reuters gaat de regering-Biden dit eisen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief 

Bron: RIVM | Beeld: Getty