Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Het zit erop: kijkers houden het niet droog bij laatste aflevering ‘Over Mijn Lijk’

Het zit erop: kijkers houden het niet droog bij laatste aflevering ‘Over Mijn Lijk’

Het zit erop: kijkers houden het niet droog bij laatste aflevering ‘Over Mijn Lijk’

Dat was hem dan, het seizoen van Over Mijn Lijk zit er alweer op. En kijkers houden het niet droog bij het zien van de laatste aflevering. Het programma, dat jonge, terminaal zieke mensen volgt, laat in de laatste aflevering alle deelnemers en nabestaanden nog één keer voorbijkomen. 

De ouders van Kiki

Aan het begin van de aflevering zien we Kiki, die inmiddels al een half jaar niet meer onder haar familie en vrienden is. In de aflevering zien we haar nabestaanden die een bankje ter ere van Kiki plaatsen in het bos. In de bomen is een hartje opgehangen om Kiki te herdenken.

Kiki’s gezin en vriendinnen vertellen over het leven zonder haar en haar moeder schiet daarbij direct vol. ”Wat een ongelooflijk verdriet om je kind te moeten missen. Niet te bevatten”, reageert een kijker via Twitter, want het is niet alleen Kiki’s moeder die in tranen is. Kijkers van het programma laten via Twitter weten enorm mee te leven met het gezin.

Kiki’s vader vertelt dat hij een stuk spiritueler is geworden sinds de dood van zijn dochter. ”Ik ben absoluut niet gelovig, noem me een atheïst. Maar ik wil graag geloven dat Kiki dat eekhoorntje in de Efteling was.”

De tekst gaat verder onder de tweets.

De uitvaart van Patrick

De aflevering gaat verder met de uitvaart van Patrick, die overleed aan de gevolgen van darmkanker. Een groot gedeelte van Patricks ziek zijn speelde zich af tijdens de coronacrisis en zo ook zijn uitvaart. Gelukkig hebben familie en vrienden van Patrick ervoor gezorgd dat iedereen op een fijne manier afscheid heeft kunnen nemen. Dat maakt het een prachtig afscheid. Een kijker reageert: ”De vriendengroep en familie van Patrick.. het toonbeeld van hoe we in het leven met elkaar om horen te gaan.”

Kijkers waren al eerder geraakt toen Patrick zich op zijn 32ste en laatste verjaardag nog liet dopen. Patrick was een geliefde man die een liefdevolle familie en vriendengroep veel te vroeg moest achterlaten.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Lees ook
Kiki in ‘Over Mijn Lijk’ over haar angst voor de dood: ‘Ik heb gewoon bedacht dat het iets heel moois is’

Positief en vol levenslust

Uiteindelijk zien we hoe het met Irene, Jip, Francis en Roy gaat en dat verschilt nogal. Met de één gaat het helaas beter dan met de ander. Toch blijven ze allemaal positief en vol levenslust, iets waar we allemaal wat van kunnen leren.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Veronica Superguide | Beeld: BNNVARA / Skyhigh TV