Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Kritiek van ouders op maandverband en ‘menstruatie’ in Pixar-film ‘Turning Red’

Kritiek van ouders op maandverband en ‘menstruatie’ in Pixar-film ‘Turning Red’

Kritiek van ouders op maandverband en ‘menstruatie’ in Pixar-film ‘Turning Red’

Er is kritiek van ouders op Turning Red, de eerste Pixar-film ooit die geschreven en geregisseerd is door een vrouw. Domee Shi kaart in deze film aan waar jonge meisjes zoal mee struggelen. Ook het onderwerp ‘menstruatie’ komt aan bod in de film. In een scène is een doos vol menstruatieproducten te zien. Die scène leidt nu tot kritiek van ouders.

Not done

Turning Red gaat over een dertienjarig meisje. De film is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Veel ouders (uit Amerika) vinden dat hun kinderen te vroeg bloot worden gesteld aan onderwerpen zoals menstruatie. Dat is ‘not done’ volgens vele ouders.

Op Twitter en de recensiewebsite Rotten Tomatoes brak de hel los over de Pixar-film. Kritische ouders vinden de film ‘zeer zorgwekkend’, omdat Pixar ‘onderwerpen aanstipt die ongepast en gevoelig zijn voor veel van zijn zeer jonge publiek’.

Lees ook
Chateau Bijstand trekt 1,1 miljoen kijkers ondanks kritiek: ‘Wat een walgelijk programma met zelfingenomen mensen’

Eigen ervaringen

Producent Lindsey Collins benoemde eerder op de website Polygon: “Iedereen van de crew moedigde aan dat we deze gesprekken over ongesteld worden en andere momenten in de levens van jonge meisjes moesten voeren. De hoop is dat mensen zowel een beetje gêne voelen, als dat ze moeten lachen en het zien als iets volledig normaals.” Voor velen is dat dus niet gelukt en schieten de thema’s in het verkeerde keelgat.

Regisseur Domee Shi heeft de film vanuit haar eigen ervaringen gemaakt. “Ik was mijn moeders lieve, kleine meisje, en toen – boem – sloeg de puberteit toe, en was ik groter, hariger en had ik de hele tijd honger.” In de film verandert het meisje af en toe in een gigantische rode panda. Dat komt doordat ze overmand wordt door emoties. Een duidelijke metafoor naar de pubertijd.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Still YouTube