Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Kritiek op televisieprogramma De Dansmarathon gaat maar door: ‘Totaal grensoverschrijdend, mishandeling’

Kritiek op televisieprogramma De Dansmarathon gaat maar door: ‘Totaal grensoverschrijdend, mishandeling’

Kritiek op televisieprogramma De Dansmarathon gaat maar door: ‘Totaal grensoverschrijdend, mishandeling’

Dit weekend was De dansmarathon van start gegaan. Een televisieprogramma van SBS6 waarin honderd koppels 50 uur lang moesten dansen om kans te maken op €100.000. Een heftige wedstrijd die veel kijkers mensonterend vonden. 

Dansen tot je er bij neervalt

De Dansmarathon was een vrij bizar schouwspel. Dansers moesten 50 uur lang dansen en zo min mogelijk pauzes nemen om zo de grote geldprijs van €100.000 te winnen. Tijdens het dansspektakel traden verschillende BN’ers op om er een feestje van te maken, zoals René Froger, Trijntje Oosterhuis en Gerard Joling. Het 50 uur dansen ging zeker niet zonder slag of stoot, want dansers vielen flauw, liepen blessures op, stonden huilend te dansen en sommige kandidaten werden zelfs afgevoerd op een brancard. Er was daarom continu EHBO aanwezig om de geblesseerde dansers te helpen. Het hoofd van het medische team van het programma, zegt dat er zeker geen sprake was van mishandeling of onveiligheid. “Dit zijn misschien heftige beelden op tv, maar mensen herstellen meestal binnen een dag. Er blijft wat spierpijn en vermoeidheid over”.

Je moet er wat voor over hebben om zo’n groot geldbedrag te winnen. De winnaars, Tawatha en Jermain, dansten 50 uur lang met slechts 35 minuten pauze. Ze waren dan ook amper aanspreekbaar toen ze de cheque overhandigd kregen en leken wel in shock. Helaas voor de nummer 2 en 3 wonnen zij geen geld. Zij moeten het doen met een weekendje Disneyland Parijs.

Lees ook
Met deze trend sta jij niet voor paal: aquapaaldansen is dé trend van dit jaar

Reacties zijn niet mals

Veel kijkers zijn niet te spreken over de bizarre danswedstrijd. Sommigen vergelijken het met de mensonterende spellen uit The Hunger Games en het momenteel populaire Squid Game. Veel van hen hebben kritiek op John de Mol, die het bijzondere format bedacht. Ook vindt men het oneerlijk dat de nummer 2 en 3 geen geldbedrag winnen, terwijl zij ook 50 uur lang overeind wisten te blijven.

Bron: Libelle | Beeld: De Dansmarathon/SBS6