Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Koningsdag: cash niet nodig, betaal met een tikkie op de vrijmarkt

Koningsdag: cash niet nodig, betaal met een tikkie op de vrijmarkt

Koningsdag: cash niet nodig, betaal met een tikkie op de vrijmarkt

Ben jij op Koningsdag van plan om lekker over de vrijmarkten te struinen? Goed nieuws, je hoeft niet eens te pinnen! Op veel plekken kan er namelijk contactloos worden betaald. 

Wie heeft er tegenwoordig nog cash op zak? Wij niet in elk geval. Contactloos betalen wordt steeds populairder. Maar liefst 49 procent van de mensen betaalt het liefst contactloos met de pinpas (dus zonder pincode in te toetsen) en 14 procent betaalt graag contactloos via de telefoon (bijvoorbeeld met Apple Pay).

Betaalapp Tikkie laat weten dat hun diensten met Koningsdag ook steeds meer gebruikt worden. “Het aantal aangemaakte QR-codes is de afgelopen dagen verzesvoudigd”, zegt Moreno Kensmil van de app tegen EditieNL. “95 procent daarvan is gerelateerd aan Koningsdag. Kinderen kunnen een uitgeprinte code bij hun stand hangen en bezoekers kunnen dan een bedrag overmaken.” Via de apps van verschillende banken zijn ook QR-codes voor betaalverzoeken te maken.

Lees ook
Koningsdag 2022: dit zijn de leukste vrijmarkten door heel Nederland

Impulsaankopen op de vrijmarkt

Het excuus dat je geen kleingeld hebtn gaat dus helaas niet meer op. Fijn voor die kids met een limonade-kraampje, minder fijn voor je portemonnee. Daarom is het goed om vooraf met jezelf of met je kids afspraken over het budget te maken. Bepaal duidelijk hoeveel er uitgegeven mag worden en waar het aan besteed kan worden. “Koningsdag is een typische ‘impulsdag’ waarop je al snel meer uitgeeft dan je zou willen”, aldus Christian Meijer van Wijzer in Geldzaken.

Giro 555

Tikkie heeft voor de Koningsdag-vrijmarkten ook een speciale QR-code voor Giro 555 gemaakt. Hiermee kunnen de koopjesjagers eenvoudig (een deel van) het aankoopbedrag doneren ten gunste van ‘Samen in actie voor Oekraïne’.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTLNieuws, Giro 555 | Beeld: GettyImages