Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Kijkers onder de indruk van emotionele DWDD over voetballer Nouri

Kijkers onder de indruk van emotionele DWDD over voetballer Nouri

Kijkers onder de indruk van emotionele DWDD over voetballer Nouri

De Wereld Draait Door stond gisteravond in het teken van voetballer Abdelhak Nouri. Het is bijna 3 jaar geleden dat de Ajax-speler onwel werd tijdens een oefenwedstrijd en na reanimatie op het veld blijvende hersenschade opliep. De gesprekken met familie en vrienden van de jonge ‘Appie’ maakten een hoop emoties los. Ook Matthijs van Nieuwkerk hield het tijdens de een-na-laatste aflevering niet droog.

Vandaag verschijnt het boek Abdelhak Nouri, een Onvervulde Droom van Khalid Kasem, de advocaat en vertrouwenspersoon van de familie Nouri. Samen met Nouri’s vader Mohammed, zijn twee broers Mo en Abderrahim en zijn vrienden, de voetballers Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Steven Bergwijn, en presentator Humberto Tan werd teruggeblikt op de korte carrière van het Ajax-talent.

Nouri

Humberto Tan opende de aflevering met een herinnering aan hoe de vader van Appie hem aansprak in diens slagerij in Amsterdam, over de kleine Appie. “Ooit ga je over mijn zoon praten”, zei hij tegen mij. ,,Toen Nouri bij Ajax steeds groter werd, dacht ik nog vaak aan zijn woorden. En zoals het nu is, is het afschuwelijk. Maar wat een speler, een man met zachte, technische voeten.”

Een zware beproeving

Broer Abderrahim vertelde hoe het nu met Appie gaat. “Stukken beter dan in het ziekenhuis. We hebben een huis voor hem ingericht waar we hem met de familie 24 uur per dag verzorgen. Hij ligt niet meer in coma. Hij is wakker, hij niest, hij eet, hij boert. Alleen hij komt niet uit bed.” De vader van Nouri vertelde zichtbaar aangedaan dat hij blijft geloven in een wonder, al ziet hij de toestand van zijn zoon als een ‘een zware beproeving’.

Lees ook:
Oeps: gevoelig optreden Waylon, Willeke en Wibi in ‘DWDD’ bruut verstoord

Emotioneel

Naast dat de gasten een traan lieten bij de beladen herinneringen aan Nouri, hield ook Matthijs van Nieuwkerk het niet droog. Zo’n 1,8 miljoen mensen zagen hoe Humberto Tan de presentatie zelfs even moest overnemen. “Het doet je wat hè?”, reageert Humberto. “Ja… vader, broers, vrienden… het is moeilijk”, aldus Matthijs.

Kijkers

De kijkers raken niet uitgepraat over de indrukwekkende, emotionele uitzending. Dat blijkt uit een stortvloed van lovende berichten op Twitter.

‘DWDD’ succesvoller dan ooit

De kijkcijfers van DWDD gaan sinds de coronacrisis volledig door het dak. Het programma biedt een fijne informatiebron rondom het coronavirus, maar vormt met onder meer indrukwekkende gesprekken en mooie optredens ook een noodzakelijke bron van verlichting, afleiding en troost van en voor alle narigheid in ons land en de rest van de wereld. Toch zegt Matthijs vanavond voor de laatste keer “dit is De Wereld Draait Doorrrrr”. Dan komt er toch een vrij surrealistisch einde aan een tijdperk, zo zonder publiek.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: BNNVARA, Twitter. Beeld: Brunopress