Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Kabinet wil flink versoepelen: horeca langer open en het thuiswerkadvies vervalt

Kabinet wil flink versoepelen: horeca langer open en het thuiswerkadvies vervalt

Kabinet wil flink versoepelen: horeca langer open en het thuiswerkadvies vervalt

De mogelijke versoepelingen worden steeds duidelijker. Het plan van het kabinet: de openingstijd voor de horeca verruimen. Volgens Haagse bronnen wil het kabinet deze maatregel versoepelen aangezien er relatief gunstige ziekenhuiscijfers zijn. Het precieze tijdstip is nog niet bepaald, maar zal ergens tot middernacht zijn. 

Kabinet wil versoepelen

Het kabinet wil versoepelen, met name in de horeca. De anderhalve meter gaat hoogstwaarschijnlijk vervallen in de horeca. Dat betekent dat men ook niet meer hoeft te zitten in een café, maar ook aan de bar mag staan. Daarnaast denkt het kabinet erover om het thuiswerkadvies te laten vallen. Het advies om maximaal vier mensen per dag thuis uit te nodigen zal waarschijnlijk ook niet meer gelden.

Vanochtend heeft er een korte vergadering plaatsgevonden. Komende dinsdag zal er weer een persconferentie plaatsvinden waarin de precieze versoepelingen worden uitgelegd.

Lees ook
Prikbewijs voor tieners zonder booster voorlopig ‘gewoon’ geldig

Protestactie nachtclubs

Daarnaast is er bekendgemaakt dat de politie komende zaterdag  een oogje dicht zal knijpen bij de protestactie van de nachtclubs. Bezoekers en horeca-eigenaren hoeven zaterdagnacht dus niet te vrezen voor een boete of zelfs sluiting.

Het kabinet gaat niet akkoord met de eisen voor een nieuw politie-cao. Daar zijn de politievakbonden teleurgesteld over. Met een oogje toeknijpen zaterdag geeft de politie een signaal af naar het kabinet dat eigenlijk komende zaterdag wel rekende op handhaving door de politie.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NOS, AD | Beeld: GettyImages