Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Kabinet komt met nationale aanpak seksueel wangedrag: ‘Intimidatie en misbruik horen niet thuis in Nederland’

Kabinet komt met nationale aanpak seksueel wangedrag: ‘Intimidatie en misbruik horen niet thuis in Nederland’

Kabinet komt met nationale aanpak seksueel wangedrag: ‘Intimidatie en misbruik horen niet thuis in Nederland’

Het kabinet komt met een ‘nationale aanpak’ van seksueel wangedrag inclusief een regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Mariëtte Hamer (momenteel voorzitter Sociaal-Economische Raad) is aangesteld voor deze functie. Haar taak is om het kabinet te adviseren over de aanpak van seksueel wangedrag.

Dat maakten de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid gisteren bekend.

Doorbraak

Het is “noodzakelijk om nu een doorbraak te forceren”, schrijft het ministerie van OCW. Hierbij verwijzen ze naar de onthullingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice Of Holland en onlangs bij Ajax.

Hamer zal benoemd worden voor drie jaar. Het kabinet schrijft in een persbericht: “Met Hamer willen we meer doen aan bewustwording en een veilige cultuur, want intimidatie en misbruik horen niet thuis in Nederland.” Het is nog niet duidelijk onder welk ministerie Hamer zal vallen.

Lees ook
Waarschuwing voor Big Brother-Leroy na grensoverschrijdend gedrag

Cultuurverandering

Minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf meldt dat het kabinet druk bezig is met een cultuurverandering te verwezenlijken. Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid schrijft dat Nederland met een groot probleem kampt. “Het hoort vanzelfsprekend te zijn dat je je thuis en op je werk veilig voelt, en je er jezelf kan zijn. Maar dat is het helaas niet. Het is duidelijk dat we meer actie moeten ondernemen. En dat begint met het voorbeeld aan de top.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress