Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Johnny de Mol gaat gesprek aan in zijn talkshow: ‘Mijn oom Jeroen is een klootzak’

Johnny de Mol gaat gesprek aan in zijn talkshow: ‘Mijn oom Jeroen is een klootzak’

Johnny de Mol gaat gesprek aan in zijn talkshow: ‘Mijn oom Jeroen is een klootzak’

HLF8, de dagelijkse talkshow van Johnny de Mol bij SBS6, heeft maandagavond met de opener van het tweede seizoen meteen een recordaantal kijkers bereikt. En dat komt omdat Johnny erg open en eerlijk was over wat er speelt in zijn familie.

Hij is de eerste en enige ‘De Mol’ die op televisie aan de tand wordt gevoeld. Want wist hij ervan? Wist hij dat zijn tante Linda en zijn aangewaaide oom Jeroen uit elkaar waren hierom? Nee, dat wist hij niet. Maar wist zijn vader John, de bedenker van The Voice, wat er speelde op zijn werkvloer? ‘De leidinggevenden wisten daarvan. Ik neem aan hij ook’, zei Johnny maandagavond in HLF8 over zijn vader John.

Emoties

Johnny was zichtbaar emotioneel. Geraakt. Het doet hem wat, en logisch. Want als The Voice het programma van zijn vader is en zijn vader blijkt te weten wat er voor gedrag jarenlang werd getolereerd, wil Johnny dan nog wel die talkshow draaien, die hij krijgt van zijn vader? Wordt het een familievete? Johnny ging het onderwerp niet uit de weg, waarvoor hij enige credits verdient. Je moet het toch maar even durven, voor bijna een miljoen kijkers.

In de uitzending zei Johnny onder andere dat zijn tante verschrikkelijk verdrietig is en dat hij haar heeft gezien in de afgelopen dagen. Ook zegt hij dat hij meeleeft met de slachtoffers en dat hij Jeroen Rietbergen een “ongelofelijke klootzak” vindt. “Dat is natuurlijk echt een lul-de-behanger, maar tegelijkertijd moet ik er ook bij zeggen: we houden natuurlijk wel van hem.’ Over de breuk tussen Linda en Jeroen zei hij: ‘Maar ze doet wel een stand by your man’. Zou Linda dan toch voor de schijn in de medai hebben gebroken met Jeroen maar stiekem nog samen zijn met hem, om haar eigen imperium hoog te houden?

Jeroen Rietbergen (50), de (inmiddels) ex-partner van Linda de Mol (57) en dus zwager van John, heeft bekend dat hij schuldig is aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Johnny de Mol (43) móést er in zijn talkshow ‘HLF8’ wel over praten, aangezien het het gespreksonderwerp van de dag is. Jeroen en Linda waren bijna 15 jaar samen.

‘We zijn een talkshow en dan móet je het er over hebben. Het is absoluut een dubbel gevoel omdat er ontzettend veel speelt. En dat is natuurlijk voor heel veel partijen heel vervelend, met name de kandidaten die hiermee te maken hebben gehad. Dat wens je niemand toe’, aldus Johnny.

Bron: SBS | Beeld: Brunopress