Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > John de Mol geeft eerste reactie op grensoverschijdend gedrag van Jeroen Rietbergen en Ali B

John de Mol geeft eerste reactie op grensoverschijdend gedrag van Jeroen Rietbergen en Ali B

John de Mol geeft eerste reactie op grensoverschijdend gedrag van Jeroen Rietbergen en Ali B

John de Mol reageert voor het eerst op het spraakmakende nieuws rondom De Voice. 

De Mol zegt dat ie vanaf april 2019 wist van deze gebeurtenissen. Toen kwamen er berichten binnen over Jeroen Rietbergen. “Ik was razend. Ik heb hem gebeld: Laat alles uit je handen vallen en kom naar mijn kantoor. Ik heb hem alle hoeken van de kamer laten zien. Ik moest me inhouden om hem niet op zijn bek te slaan. Ik heb gezegd; als je dit maar één keer doet, dan pak ik je met kop en kont en gooi ik je eruit.”

De Mol: “Binnen zijn normale functie van bandleider heeft Jeroen geen machtspositie ten opzichte van kandidaten. Ik heb geen onderzoek laten instellen naar hem. Want het bereikte me de allereerste keer in 2019. Wij hebben bij dat slachtoffer gecontroleerd of het daarna nog gebeurd is. En daarna heb ik nooit meer wat gehoord. Daarna zijn we er wel op gaan letten en daarna heb ik niks meer gehoord en hoop ik maar dat er niks meer is gebeurd.” Hofman: “Dat is dus wel zo.”

Dit is het begin van de reactie van John:

“Tja, wat is je reactie. Nou ik moet je zeggen dat ik behoorlijk in de war ben van wat ik net allemaal heb gezien. en als je 1 procent had laten zien van vanavond van wat er was, dan was het al veelte veel en was het al schrokkend geweest. Maar het is veel meer dan dat. Dus ik ben daar wel een beetje in de war van ja.”

Kun je dat specificeren?
“Nou ja kijk. Als je kijkt naar hoe wij onze bedrijfscultuur hebben, hoe de productie van The Voice georganiseerd is, hoe het al die jaren bij Talpa georganiseerd is met alle mogelijkheden die er zijn om aan de bel te trekken en dat krijg je aan het einde van de rit deze optelsom van wat er klaarblijkelijk verkeerd is gegaan dan denk ik nou dan hebben al die loketten en maatregelen dus kennelijk niet het gewenste effect gehad.”

Was je bekend met deze verhalen?
“Nou eigenlijk begint het voor mij deze film pas in april 2019. Voor die tijd, The Voice loop al 9 jaar lang, 9 series 10 series, The Voice Kids, is mij nooit bekend geweest dat er iets in deze vorm gebeurd zou zijn binnen die producties. Voor het eerst gebeurde dat in april 2019. Toen kwam Linde de Jonge, de creative director, de hoogste in rang bij productie samen met mijn zakelijk directeur Rik Brug op mijn kantoor met het verhaal over Jeroen Rietbergen. En dat is als volgt gegaan, de dame in kwestie heeft zich gemeld bij de kandidatenbegeleiding die wij hebben bij The Voice. Bij de grote Voice zijn dat 4, bijna altijd dames, die in 24/7 in de studio zijn in de begeleiding van de kandidaten.

Zijn die er sinds het begin?
“Ja sinds het begin.”

Zijn zij vertrouwingspersonen?
“Vertrouwingspersoon niet maar wel iemand die binnen het bedrijf kandidaten begeleidt, dag en nacht, en waar ze ook terecht kunnen met in principe alles wat ze dwars zou zitten. En in dat geval is dus een deelneemster van The Voice is naar die kandidatenbegeleiding toe gegaan met een verhaal dat ze werd lastig gevallen met appjes door Jeroen Rietbergen.”

En die appjes heb je gezien? en gaat heel expliciet een dickpic?

“Ja, ja dat weet ik dus niet. Maar die is naar Linde de Jong gelopen daarmee, met dat verhaal. En Linde heeft toen in eerste instantie gekozen om contact op te zoeken met het slachtoffer, uitgenodigd op het kantoor, die is gekomen met haar moeder en daar is ons verteld wat er gebeurd is. En daarna is Linde direct naar onze zakelijkdirecteur gelopen en samen zijn ze op diezelfde dag bij mij op het kantoor gekomen.

Wat heb je gezegd?
“Nou ik was even sprakeloos en daarna werd ik echt razend. En wat ik toen heb gedaan is direct Jeroen Rietbergen gebeld, die zat ik de studio, en toen heb ik gezegd jij laat nu alles uit je handen vallen, je stapt nu in je auto en je komt nu naar mijn kantoor. NU. 10/15 minuten later was hij er en ik heb hem toen een halfuur lang alle hoeken van de kamer laten zien en ik heb me zelfs te keer moeten inhouden om hem niet plat op z’n bek te slaan. Ik was ziedend.”

Maar dat heb je niet gedaan?
“Nee dat heb ik niet gedaan. En ik hem toen verteld dat als hij dit nog 1 keer zou doen. Maar ook maar een letter zou appen naar een vrouw binnen The Voice, of het nou een deelneemster of medewerkster was, dan zou hij de tijd niet eens krijgen om de app af te maken want dan zou ik hem echt met kop en kont beetpakken en eruit gooien, inclusief alle consquenties naar buiten toe.”

Wat ik begrepen heb is dat het toen wel al bekend was dat het om meerdere vrouwen zou gaan?
“Nee absoluut niet.”

Waarom heb je Rietberg laten zitten? 
“Nou, als je met iemand te maken krijgt die inmiddels al 11 jaar voor je werkt en als bandleider al 11 jaar lang topkwaliteit geleverd hebt. En waar ik al 11 jaar lang nog nooit een klacht over heb gekregen en de eerste keer dat dat dan gebeurt gaat het over grensoverschrijdend appverkeer, vind ik dat je op dat moment kan waarschuwen voor de laatste keer. Omdat ik toch vind dat iedereen een tweede kans verdiend.

Hoe nu verder met The Voice?
“Ik zou het je nu niet kunnen vertellen”.

Dit artikel wordt nog aangevuld.