Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Johan Derksen (73) stopt bij Vandaag Inside: ‘Ik ben er klaar mee’

Johan Derksen (73) stopt bij Vandaag Inside: ‘Ik ben er klaar mee’

Johan Derksen (73) stopt bij Vandaag Inside: ‘Ik ben er klaar mee’

Johan Derksen (73) heeft gisteravond tijdens de uitzending van Vandaag Inside laten weten dat hij stopt met het programma. Na de uitzending van afgelopen dinsdag kwam Derksen flink onder vuur te liggen, omdat hij opbiechtte dat hij vijftig jaar geleden dader was van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Inmiddels is bekend dat het programma volledig van de buis zal verdwijnen. 

“Ik ben de veroorzaker van alle ellende”, vertelde Johan tijdens de uitzending. “Het is een grote chaos bij dit programma. Het is mijn schuld. Als heel Nederland een hekel aan je heeft, dan kun je niet zeggen dat heel Nederland gek is”, gaat hij verder. “Ik heb het verhaal als een smeuïge anekdote verteld, maar daar leent het onderwerp zich niet voor. Daardoor ontstond er een jolige sfeer.”

Niet kloppende feiten

Johan kwam al eerder terug op zijn verhaal dat hij dinsdagavond vertelde aan tafel. Er was volgens hem geen sprake van verkrachting, want hij zou de vrouw helemaal niet gepenetreerd hebben. “De feiten klopten niet helemaal. Toen de pleuris uitbrak, dan ga je nadenken. Ik ben te voorbarig geweest, zonder de kennis paraat te hebben”, aldus Johan.

Cancelcultuur

Ook trekt Johan zijn toekomst bij Vandaag Inside in twijfel. Het programma gaat volgens de oud-voetballer een onzekere tijd tegemoet. “Ik kom tot de conclusie dat er geen ruimte meer is voor zo’n programma. Met het einde van Vandaag Inside heeft de cancelcultuur gewonnen”, beweert hij. “Het enige onafhankelijke programma is door hen in duigen gevallen. Die georganiseerde golf van al die mensen die zogenaamd heel solidair zijn en heel verontwaardigd doen, daar heb ik geen zin meer in. Dat is het mij niet waard. Hier kan ik niet meer met plezier zitten.”

Geen excuses

Tijdens de uitzending van gisteravond noemt Johan zijn onthulling een ‘uitglijder’, maar van excuses is er geen sprake. “Excuses aanbieden? Aan wie moet ik excuses aanbieden. Ik heb niemand persoonlijk beledigd, toch?” vraagt hij de gasten die aan tafel zitten. Inmiddels hebben ook meerdere sponsoren, waaronder TOTO en Stella Fietsen, de samenwerking met Vandaag Inside beëindigd.

Lees ook
Marco Borsato laat eindelijk van zich horen over The Voice-schandaal

Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat ze een onderzoek gaan instellen naar de uitspraken van Derksen. “Dit onderzoek is gericht op de waarheidsvinding van mogelijk strafbare gedragingen waarover in dat programma gesproken is. Daarbij roepen wij betrokkenen op, voor zover dat nog mogelijk is, hun verhaal te doen”, laat het OM weten. “Daarbij is ook de wijze waarop er in het tv-programma over gesproken wordt bijzonder kwetsend. Dit kan slachtoffers van zedenfeiten ook na een lange tijd diep raken.”

Per direct van de buis

Naast Johan lieten René van der Gijp en Wilfred Genee aan Talpa weten dat ze ‘onder deze omstandigheden het programma niet willen voortzetten’. Dat is besloten in een gesprek vrijdag tussen de drie tafelheren en Talpa. Het programma zal per direct van de televisie verdwijnen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTLBoulevard, NU.nl | Beeld: BrunoPress