Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Prachtnieuws! Jacob (13) en moeder Tina gered van uitzetting en mogen tóch in Nederland blijven

Prachtnieuws! Jacob (13) en moeder Tina gered van uitzetting en mogen tóch in Nederland blijven

Prachtnieuws! Jacob (13) en moeder Tina gered van uitzetting en mogen tóch in Nederland blijven

Vorige week spraken meerdere BN’ers zich uit over een schrijnende vluchtelingenzaak. Want de 31-jarige Tina dreigde samen met haar 13-jarige zoon Jacob ons land te worden uitgezet naar Armenië, een plek waar ze niets hebben en Jacob zelfs nog nooit geweest is. Nu volgt er opluchting: Jacob en zijn moeder mogen blijven en dat is óók voor alle celebs die opkwamen voor het gezin een pak van het hart.

Goed nieuws

Dinsdagochtend kregen Jacob en Tina via hun advocaat het goede nieuws te horen, laten ze via hun Instagram weten. Ook laten ze weten dat ze zich gesteund voelden door alle reacties. “We zijn enorm overweldigd door dit geweldige nieuws en zullen morgen meer details delen over hoe dit tot stand is gekomen.”

Steun uit heel het land

Veel BN’ers waren ontroerd door het verhaal van Jacob. Onder de hashtag #JacobBlijftHier spraken bekendheden als journalist Sinan Can, cabaretier Pieter Derks en presentatrice Anna Nooshin hun steun uit. Nu blijkt dat mede dankzij hun stem het tij gekeerd is voor Jacob en zijn moeder, laten al die BN’ers opnieuw van zich horen. “Woooo! Kippenvel! Gefeliciteerd!”, laat Claudia de Breij weten. Ook Anna Nooshin reageert: “Yes, yes, yes!”. Verder reageren ook Kaj van der Voort, Shary-An en Touriya Haoud op het goede nieuws.

Lees ook
BN’ers op de bres voor 13-jarige Jacob: uitzetting dreigt voor oorlogsvluchteling na zes jaar in Nederland

Aangrijpend verhaal

Een week geleden schoof Jacob ook aan in De Vooravond om zijn aangrijpende verhaal te doen. Hiermee ontroerde de jongen – die al bijna zijn halve leven in Nederland woont – veel kijkers. Hij vertelde dat hij er niet aan moest denken om Nederland te moeten verlaten en naar Armenië te gaan. “Dat wil ik niet, want mijn toekomst is hier. Ik heb daar geen toekomst. Ik spreek de taal amper. Ik ben er nooit geweest, we hebben daar niemand. Ik ga hier naar school, ik zit op havo, ik ben hier al vijf jaar,” vertelde hij.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DeVooravond (@devooravond)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door #Jacobblijfthier (@jacobblijfthier)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door #Jacobblijfthier (@jacobblijfthier)

Bron: RTL Nieuws | Beeld: De Goede Zaak