Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Ja, echt: volgende week maandag gaat het eindelijk sneeuwen

Ja, echt: volgende week maandag gaat het eindelijk sneeuwen

Ja, echt: volgende week maandag gaat het eindelijk sneeuwen

Vond je het stiekem toch een tikkeltje teleurstellend dat we ook deze kerst weer geen enkel sneeuwvlokje hebben gezien? Een witte kerst kunnen we je niet meer beloven, maar er is toch goed nieuws voor sneeuwliefhebbers. Er is namelijk een kans dat het land maandag 4 januari wit kleurt.

Sneeuwpret

Helaas is er dit najaar nog niet veel sneeuw gevallen. Heel lokaal verscheen er af en toe een voorzichtig laagje sneeuw, zoals aan het begin van deze week in noordoost Groningen. Maar een écht dik pak, waar je in kunt sleeën en sneeuwengeltjes in kunt maken, dat hebben we nog niet gezien deze winter. En dat is jammer, want hoe leuk zou het zijn als we wat sneeuwpret kunnen beleven nu we in lockdown zitten.

Oudejaarsavond

Denk jij nu ook: al die grijze, regenachtige dagen kunnen me gestolen worden, sneeuw wil ik zien! Dan is er goed nieuws voor jou. Volgens Weer.nl zijn de sneeuwkansen namelijk nog niet verkeken. Sterker nog: het zou al snel raak kunnen zijn. Op oudejaarsdag beweegt er al een interessante storing onze kant op, waar een kleine sneeuwkans in zit. Deze storing komt vanuit het zuiden, dus vooral in Zuid-Limburg is de kans op sneeuwval aanwezig.

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Bij maandag 4 januari mag je in je agenda al helemaal een sneeuwvlokje tekenen. Volgens Weer.nl zit er rond die dag namelijk al een tijdje een wat grotere sneeuwzone in de kaart. Natuurlijk is het wel even afwachten, want het weer is en blijft iets onvoorspelbaars. Toch nemen we het je echt niet kwalijk als jij je sneeuwlaarzen alvast bij de deur zet, hoor!

Ieder jaar minder sneeuw

Heb jij ook het idee dat het ieder jaar minder vaak sneeuwt? Klopt! Elk jaar gaat het gemiddeld aantal dagen dat er sneeuw ligt in ons land weer een beetje omlaag. Voorheen lag er gemiddeld 37 dagen in het jaar een gesloten sneeuwdek van minimaal 1 centimeter. Vanaf dit jaar geldt een nieuw gemiddelde als norm, namelijk 29 dagen. Een flink verschil en een flinke teleurstelling voor sneeuwliefhebbers. Dus, mocht het maandag raak zijn: geniet er dan maar extra van!

Bronnen: Weer.nl, Weeronline | Beeld: iStock