Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Insmeren, maar! De kans op verbranding is deze dagen heel groot

Insmeren, maar! De kans op verbranding is deze dagen heel groot

Insmeren, maar! De kans op verbranding is deze dagen heel groot

Hoewel de temperaturen nog een beetje achterblijven, is het je waarschijnlijk opgevallen dat het wél heel zonnig is vandaag. En juist daarom is het oppassen geblazen, want de kans op verbranding is juist deze dagen ontzettend groot.

Het klinkt misschien een beetje onnodig, maar de flesjes zonnebrandcrème mogen weer uit de kast. De zon is vandaag, morgen en woensdag namelijk erg fel. Lees: Weeronline verwacht zonkracht 6 de komende dagen. Dat betekent dat een lichte huid al binnen 15 minuten kan verbranden. En met het frisse windje erbij heb je dat nauwelijks in de gaten.

Misverstand

Vaak associëren mensen de zon met hoge temperaturen, maar Weeronline wil dat misverstand graag de wereld uithelpen. Je kunt namelijk wel degelijk verbranden. Sterker nog: je kunt slechts een kwartiertje onbeschermd zonnen.

Lees ook
Deze dingen kun je doen tegen een verbrande huid

Bewolkt

Ook na woensdag bestaat de kans op verbranding nog. De zonkracht ligt donderdag rond 5 en loopt de dagen erna weer langzaam op naar 6. Bij zonkracht 5 betekent het overigens niet dat je veel langer onbeschermd in de zon kunt lopen; je hebt dan maar 5 tot 10 minuten langer. Vanaf donderdag is het wel zo dat de felle zon ook plaats moet maken voor wolkenvelden. Wanneer deze zich voor de zon bevinden, valt de kracht ervan terug naar 3.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Instagram