Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Verdrietig nieuws: Igor Vovkovinskiy, langste man van de VS (38) is overleden

Verdrietig nieuws: Igor Vovkovinskiy, langste man van de VS (38) is overleden

Verdrietig nieuws: Igor Vovkovinskiy, langste man van de VS (38) is overleden

De langste man van de VS is overleden op 38-jarige leeftijd. Igor Vovkovinskiy was twee meter en 35 centimeter lang en woog 172 kilo. Hij werd onder andere bekend door zijn titel ‘langste man van de VS’ van de Guinness World Records. 

Langste man van de VS overleden

Igor, die geboren was in Oekraïne kwam in 1989 als 7-jarig jongetje naar Amerika toe om zich te laten behandelen voor een tumor in zijn hoofd. Door de ziekte zou hij op ongewone manier veel groeihormonen in zich hebben. Toen hij 27 jaar was werd hij door de Guinness World Records uitgeroepen als langste man van de VS. Op 38-jarige leeftijd is hij, omringd door familie, overleden aan een hartziekte. Volgens zijn moeder was zijn laatste maaltijd een stuk Kiev cake en een Fanta.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Bekend op televisie

Door zijn ongewone groei werd Igor een bekende Amerikaan. Hij verscheen bij verschillende tv-shows zoals de Dr. Oz Show en hij stond in de belangstelling bij Obama’s campagnebijeenkomst. Daar stond hij tussen het publiek en droeg een shirt met ‘World’s Biggest Obama Supporter‘. De boomlange Igor was toen voor Obama niet te missen en mocht de toenmalige president zijn hand schudden. Dit was natuurlijk voor het allerlei camera’s die daar toen aanwezig waren.

De tekst gaat verder onder de video.

Lees ook:
André en Sarah laten hun ‘demons’ met elkaar dansen: beiden laten matching tattoos zetten

Eurovisie Songfestival 2013

Toch was Igor liever niet zo bekend geweest volgens zijn broer Ladan. In 2013 deed hij ook mee aan het Eurovisie Songfestival in Zweden, waar hij de Oekraïense zangeres Zlata Ognevich optilde tijdens haar optreden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Telegraaf, Twitter | Beeld: AP, Twitter, Youtube