Lees ook
Centrum Seksueel Geweld: ‘Ook als je géén ervaring hebt met fysiek geweld, maar wel met verbaal seksueel geweld, bel ons’

Slachtoffers die zich gesterkt voelen

Toch is er ook een groep slachtoffers die zich gesterkt voelt door de ophef die er is ontstaan. “Deze groep heeft hun verleden eerder gebagatelliseerd. Door alle ophef zien zij dat het echt niet oké is wat hun is overkomen”, legt de woordvoerder van Slachtofferhulp uit. “Niet alle slachtoffers maken mee dat er zo hard wordt gelachen om hun verhaal, maar wel dat hun ervaring wordt gebagatelliseerd. Dat is aan de orde van de dag.”

Deze slachtoffers hebben door de commotie moed verzameld om hun eigen verhaal te vertellen, aldus Iva Bicanic. Zij maken ook gebruik van de hulplijnen, maar meer om vragen te stellen over welke hulpverlening goed zou kunnen werken.

Als je wil praten over jouw ervaring met seksueel misbruik, dan kun je gratis contact opnemen met Centrum Seksueel Geweld via 0800-0188. Slachtofferhulp Nederland kun je ook bellen, via 0900-0101. Dit is anoniem. Je kan met beide instanties ook anoniem chatten, mocht je liever niet willen bellen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Getty Images