Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Quarantainebeleid onhoudbaar voor ouders: derde kind besmet in de klas betekent hele klas naar huis

Quarantainebeleid onhoudbaar voor ouders: derde kind besmet in de klas betekent hele klas naar huis

Quarantainebeleid onhoudbaar voor ouders: derde kind besmet in de klas betekent hele klas naar huis

Zijn er twee leerlingen uit de klas besmet? Dan mag je als ouder je collega’s alvast inlichten, want dan is de kans groot dat je de volgende dag thuis zit met je kinderen. Momenteel is de quarantaineregel namelijk zo dat als een derde kind in de klas een positieve uitslag heeft, de hele klas naar huis moet. “Dit is onhoudbaar”, zeggen ouders over het huidige quarantainebeleid.

Onmogelijk voor werkende ouders

Social media staat vol met berichten van ouders die het oneens zijn met de huidige quarantaineregels rondom basisscholen. Zo schrijft Yoeri Albrecht, directeur debatcentrum De Balie in Amsterdam, het volgende op Twitter: “De quarantainevoorschriften maken het voor gezinnen met kleine kinderen de facto onmogelijk om een normaal werkend bestaan te leiden.”

Andere ouders vinden dat het quarantainebeleid aangepast moet worden aan de nieuwe omikronvariant aangezien die besmettelijker, maar ook minder ziekmakend is. Vader Paul van den Berg schreef op Twitter: “Ja hoor, het is zo ver. De derde besmetting in de klas van mijn zoontje is vastgesteld. De komende dagen moet de klas dus in quarantaine. Heel snel aanpassen svp dat beleid van klassen naar huis na 3 besmettingen, @rivm, @ministerVWS. Dit is onhoudbaar.”

Lees ook
Basisscholen ontvangen 500 miljoen euro minder door nieuwe financiering

Quarantaineregels

Sinds de quarantaineregels zijn versoepeld, hoeven geboosterde leerkrachten niet naar huis bij een coronabesmetting in de klas. Voor leerlingen geldt nog steeds de regel dat bij drie besmettingen de hele klas naar huis moet. Basisschoolleerlingen kunnen pas vanaf deze week worden gevaccineerd.

Woordvoerder Dorieke Hammink vindt het moeilijk om te zeggen of de quarantaineregels versoepeld moeten worden. Hammink noemt het een dilemma en zegt het volgende erover: “Je wil continuïteit bieden maar ook dat mensen veilig hun werk kunnen doen. Het kan ook per school verschillen. Op de ene school heb je wellicht een team met veel oudere leerkrachten of leerkrachten met een kwetsbare gezondheid, terwijl dat in een ander team nauwelijks speelt.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL nieuws | Beeld: Getty Images