Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Hoogvlieger: Zara (19) wil de jongste vrouw ooit zijn die de wereld rond vliegt

Hoogvlieger: Zara (19) wil de jongste vrouw ooit zijn die de wereld rond vliegt

Hoogvlieger: Zara (19) wil de jongste vrouw ooit zijn die de wereld rond vliegt

De Vlaams-Britse Zara Rutherford is een tiener met een dijk van een ambitie. Ze wil de jongste vrouw ooit zijn die de hele wereld rond vliegt. Op 18 augustus begon ze aan haar avontuur en steeg ze op vanaf de luchthaven in Kortrijk. 

Wereldrecord

In een ultralicht vliegtuigje wil Zara de komende drie tot vier maanden 51.000 kilometer afleggen. Ze doorkruist in totaal 57 landen om een wereldrecord te vestigen als jongste vrouw ooit die de hele wereld rond vloog. Dat record is nu nog in handen van Shaesta Waiz. Zij was 30 jaar toen ze in haar eentje in een vliegtuig om de wereld vloog.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FlyZolo (@fly.zolo)

Eerste Europese astronaute

Fijn voor de thuisblijvers: Zara legt haar wereldreis vast onder de noemer Fly Zolo. Voor het Vlaamse VRT Nu gaat ze vanuit de cockpit vloggen om haar avonturen te delen. Van de reis wordt volgend jaar ook nog een documentaire gemaakt. Overigens heeft ze ook alweer plannen klaar liggen wanneer ze dit wereldrecord kan wegstrepen. Ze is van plan om dan de eerste Europese astronaute te worden.

Pas 19 jaar oud en dan al zó cool zijn: die gaat (letterlijk) ver komen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FlyZolo (@fly.zolo)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair BE | Beeld: Instagram