Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Hier kun je vandaag afscheid nemen van weerman Piet Paulusma

Hier kun je vandaag afscheid nemen van weerman Piet Paulusma

Hier kun je vandaag afscheid nemen van weerman Piet Paulusma

Vandaag is er de mogelijkheid om afscheid te nemen van Piet Paulusma. Het Entrepotgebouw in Harlingen wordt opengesteld voor publiek om de bijzondere weerman te herdenken. Dat bevestigt Omroep MAX-baas Jan Slagter.

Afscheid nemen

Tussen 12:00 en 17:00 uur kunnen kijkers van Piet afscheid van hem nemen in het Entrepotgebouw in zijn woonplaats Harlingen, Friesland. Ook is er de mogelijkheid om digitaal een kaarsje aan te steken of een aandenken aan de weerman achter te laten. Dat kan via deze website. Zaterdag vindt Piets uitvaart plaats in besloten kring.

Lees ook
Het onverwachte overlijden van Piet Paulusma: ‘Ongelooflijk dapper hoe Piet zijn ziekte heeft ondergaan’

Ziek

Afgelopen zondag overleed Piet op 65-jarige leeftijd. Hij stierf aan de gevolgen van kanker. Zelf wist hij al geruime tijd dat hij ziek was. Daarvoor was hij ook in behandeling in Leeuwarden. Echter wilde hij zijn ziekte bewust geheimhouden voor zijn volgers. Hij overleed in het ziekenhuis van Leeuwarden.

Piet woonde in Harlingen. Daar kocht hij speciaal een huis langs de route van de Elfstedentocht. Hij hoopte vurig nog een Elfstedentocht mee te maken. Helaas was zijn laatste vijfentwintig jaar geleden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Bruno Press