Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Het onverwachte overlijden van Piet Paulusma: ‘Ongelooflijk dapper hoe Piet zijn ziekte heeft ondergaan’

Het onverwachte overlijden van Piet Paulusma: ‘Ongelooflijk dapper hoe Piet zijn ziekte heeft ondergaan’

Het onverwachte overlijden van Piet Paulusma: ‘Ongelooflijk dapper hoe Piet zijn ziekte heeft ondergaan’

Voor het hele land kwam het overlijden van Piet Paulusma (65) onverwachts. Echter wist de weerman zelf al geruime tijd dat hij ernstig ziek was. Hij was in behandeling in Leeuwarden, maar wilde niet dat naar buiten kwam dat hij kanker had. Piet miste geen enkele werkdag, zelfs niet op het laatst van zijn leven. 

Elfstedentocht

Omroepbaas Jan Slagter zei: “Het is ongelooflijk hoe dapper Piet zijn ziekte heeft ondergaan.” Toen SBS6 de samenwerking met Piet na 23 jaar stopte, bood Jan Slagter hem meteen een plekje bij Omroep MAX. Daar werkte hij naar hartenlust door met zijn grote passie. Piets grootste passie was de Elfstedentocht. Voor het laatst heeft hij die 25 jaar geleden meegemaakt, niet wetende dat het zijn laatste zou zijn. Hij bleef namelijk hoop houden om er weer een mee te maken.

Zijn landelijke carrière op tv is ook begonnen met die ‘Elfstedenkoorts’. Na twee jaar een weerbericht te hebben gehad op Omrop Fryslân zegde hij zijn baan op bij KPN en ging hij aan de slag bij SBS. Mocht het niet slagen binnen drie maanden kon hij nog terug naar zijn oude functie bij KPN. Maar zoals we allemaal weten, is dat niet gebeurd. Door de Elfstedentocht en Piets enthousiasme behaalde de omroep een miljoen kijkers. Dat was de eerste keer voor SBS en de kijkers bleven.

Lees ook
BN’ers enorm geraakt door het overlijden van Piet Paulusma: ‘Oant Moarn, Piet!’

Oant moarn

Piet bleef vrolijk doorgaan met het voorspellen van het weer, zijn hobby die zijn beroep was geworden. Maar die Elfstedentocht bleef uit. Piet hoopte vurig er nog een mee te maken, verhuisde zelfs naar Harlingen. Daar kocht hij een pand langs de route van de bekende tocht.

Afgelopen week sloot Piet zijn weerbericht af met het bekende ‘oant moarn’, ofwel ‘tot morgen’ in het Fries. Hij wist wel dat er voor hem niet veel morgens meer zouden komen. In het ziekenhuis in Leeuwarden blies hij afgelopen weekend zijn laatste adem uit. Hij laat vier kinderen na.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: De Limburger | Beeld: BrunoPress