Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Het is #nietjouwschuld: geef slachtoffers van seksueel misbruik een stem

Het is #nietjouwschuld: geef slachtoffers van seksueel misbruik een stem

Het is #nietjouwschuld: geef slachtoffers van seksueel misbruik een stem

De beerput is open nu de wanpraktijken binnen The Voice of Holland aan het licht zijn gekomen. Maar het stopt niet bij The Voice. Seksueel misbruik, machtsmisbruik en seksuele intimidatie is overal en helaas de dagelijkse realiteit voor ontzettend veel slachtoffers in Nederland. Hun stem moet worden gehoord en Flair wil dat podium geven. Als zoiets jou overkomt, mag er namelijk nooit ook maar enige twijfel over bestaan: het is #nietjouwschuld.

Hoofdredacteur Marije Veerman: “Genoeg is genoeg”

Komende week willen we daarom aandacht vragen voor dit probleem. Hoofdredacteur Marije Veerman: “Ik hoop dat de vrouwen geleerd hebben eerder aan de bel te trekken.” Hij zei het echt, John de Mol. Het is pijnlijk om dit te horen uit de mond van Nederlands grootste mediamagnaat. Pijnlijk voor de slachtoffers in dit schandaal, maar ook pijnlijk voor alle vrouwen in Nederland die ooit te maken hebben gehad met seksueel geweld, seksuele intimidatie, seksueel misbruik en machtsmisbruik. Die hun verhaal hebben gedeeld en een soortgelijke reactie hebben gekregen. Of die mede hierdoor hun verhaal niet dúrven te delen. In ieder geval snappen we nu, na dit sterk staaltje ‘victim blaming’ hoe deze angstcultuur functioneert en jarenlang heeft kunnen voortbestaan.

Wanneer zeggen we met zijn allen: genoeg is genoeg? Eén op de tien vrouwen boven de zestien heeft te maken gehad met een vorm van seksueel geweld. Het zijn niet deze vrouwen die moeten veranderen, hun uiterlijk, handelen of reactie moeten aanpassen. Het is degene die ze dit aandoet die moet veranderen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Flair (@flair_nl)

#nietjouwschuld

Het is niet jouw schuld. Nooit. Flair zegt met deze campagne nee tegen victim blaming. Deel daarom jouw verhaal met de #nietjouwschuld, zodat het voor iedereen duidelijk is hoe groot en wijdverspreid dit probleem is en sta samen op tegen victim blaming.

Als er ooit een moment was waarop we gehoord zullen worden, is het nu.