Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Het blijft in augustus regenachtig: aanstaande zondag wél kans op 25 graden

Het blijft in augustus regenachtig: aanstaande zondag wél kans op 25 graden

Het blijft in augustus regenachtig: aanstaande zondag wél kans op 25 graden

Is het zomer? Is het herfst? Eigenlijk weet niemand het zo goed. Het is dan wel augustus – dé zomermaand van het jaar – toch is het aardig koel buiten. Je doet er goed aan om een lange broek in plaats van een zwierig zomerjurkje aan te trekken, dus.

En het slechte nieuws is: voorlopig blijft het wisselvallig zomerweer. Regen en koel: dat is dit jaar de Hollandse zomer. Verschillende weermodellen berekenen tijdens langdurige opklaringen zelfs minima rond 6-7 graden. Dat is allesbehalve normaal voor de tijd van het jaar: normaal ligt de minimumtemperatuur begin augustus rond 14 graden. Bibberen in je tentje, dus.

Zonnetje

Toch is er een klein lichtpunt voor alle liefhebbers van de zomerwarmte: het wordt dit weekend éven wat warmer. Vanaf donderdag lijkt de stroming meer naar het zuidoosten tot zuiden te draaien. Daardoor kan iets warmere lucht vanuit Centraal-Europa ons bereiken en wordt het geleidelijk iets warmer. Met name in Brabant, Limburg en Gelderland kan de temperatuur vanaf donderdagmiddag wel stijgen naar zo’n 23 of 24 graden; in het weekend behoort zelfs een zomerse 25 graden tot de mogelijkheden. In de kustgebieden blijft het voorlopig frisser met 20 tot 22 graden, maar er is ook weinig wind. Daardoor voelt het alsnog aangenaam aan, hoewel het niet bepaald ‘een hete zomer’ te noemen is, vooralsnog.

Lees ook
Regenachtige zomer? Netflix’ nieuwste romcom ‘Resort to love’ maakt het draaglijker

Pak die kans

Maar, niet getreurd. Je kunt dit jaar écht nog wel één keer een leuke jurk aan met blote benen. Pak zondag je kans. Dit weekend kan het kwik een zomerse 25 graden aantikken in het binnenland: zeker in het zuiden van Nederland wordt het zondagmiddag warm en wellicht zelfs zonnig. Slinger die barbecue vooral aan, als ’t even kan. Want erg overtuigend op de lange termijn is de zomerse weersvoorspelling zeker niet. Augustus blijft – uitgezonderd van een paar momenten van zon en warmte – gewoon nat, wisselvallig, bewolkt en koel. Op naar de herfst, hè?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline | Beeld: Getty