Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > De ‘herfst’ is bijna voorbij: vanaf volgende week weer zomerweer in aantocht

De ‘herfst’ is bijna voorbij: vanaf volgende week weer zomerweer in aantocht

De ‘herfst’ is bijna voorbij: vanaf volgende week weer zomerweer in aantocht

Afgelopen weekend kwam het met bakken uit de lucht en ook vandaag is het niet bepaald lekker weer om naar buiten te gaan. De zon is ver te zoeken, het blíjft maar plenzen en het lijkt wel herfst. Helaas blijft dat nog een paar dagen zo, maar óók dit keer komt er na regen zonneschijn. Komend weekend komt er naar verwachting namelijk een ommezwaai aan en belooft er zomerweer aan te komen.

Herfstachtige praktijken

De week begint regenachtig in grote delen van het land. Later in de week wordt het beter maar blijft het wisselvallig met veel wind en motregen. Koud is het daarentegen niet; de hele week ligt het kwik in de middag boven de achttien graden.

Verloop van de week

Vooral het noorden van Nederland krijgt maandag te maken met buien, maar ook in de rest van het land kunnen buien vallen. In de kustprovincies en op het IJsselmeer kan het onstuimig worden door windstoten tot wel 85 kilometer per uur, meldt Weerplaza. Dinsdag blijft het naar verwachting op de meeste plekken in het land droog. Er zal wel net als een dag eerder een stevige wind over het land trekken. Woensdag krijgen de meeste plekken te maken met motregen.

Opklaringen

Vanaf donderdag komt er veel bewolking voor, afgewisseld met hier en daar buien. In het noordwesten kan de zon zich kort laten zien. Door de aanwezigheid van flink wat wind kan het echter fris aanvoelen. Vrijdag valt er vooral in de ochtend flink wat regen. Op zaterdag klaart het vervolgens grotendeels op, maar blijft het niet helemaal droog. Bovendien kan er ook dan nog een behoorlijke wind staan.

Lees ook
Waarom je beter geen normale zonnebrandcrème voor je gezicht kunt gebruiken

Zomerweer in aantocht!

Het lijkt erop dat het na vrijdag – thank God – weer gedaan is met het herfstachtige weer. Komend weekend vindt zeer waarschijnlijk een overgang plaats naar een overwegend droog en zonnig weertype, meldt weerbureau Weeronline. Mogelijk gaat in de loop van volgende week ook de temperatuur omhoog en kan het op grote schaal 25 graden en meer worden. En best of all: de kans op nóg een wisselvallige week als nu is volgens meteorologen gelukkig heel klein. Wij zeggen: op vakantie in eigen land!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl, ANP | Beeld: iStock