Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Heftig: dit is wat we weten over de gijzeling in de Apple Store in Amsterdam

Heftig: dit is wat we weten over de gijzeling in de Apple Store in Amsterdam

Heftig: dit is wat we weten over de gijzeling in de Apple Store in Amsterdam

Vanwege een gijzeling in de Apple Store werd het Leidseplein in Amsterdam dinsdagavond afgezet. Inmiddels is bekend dat de gijzelnemer een 27-jarige Amsterdammer is. Hij gijzelde een man en eiste 200 miljoen euro in crypto. Uiteindelijk wist de gijzelaar te ontsnappen, waardoor de gijzelnemer kon worden opgepakt.

Beelden van de gijzeling

Op social media worden massaal beelden gedeeld van de gijzeling. Onder andere is te zien dat een man met een vuurwapen een andere man onder schot houdt in de winkel. Ook gaat er een video het internet over waarop te zien is dat de gijzelnemer aangereden wordt. De politie vroeg mensen om beeldmateriaal en livestreams niet zomaar te delen ‘omwille van de veiligheid van betrokkenen’. Al het beschikbare beeld wordt door de politie bekeken en veiliggesteld.

Getuigen

Getuigen zouden ook schoten hebben gehoord, meldden Het Parool en AT5. Dat blijkt ook te kloppen. Toen de politie aankwam bij de Apple Store werden enkele agenten onmiddellijk beschoten met een automatisch wapen. Een groot deel van de binnenstad werd toen meteen afgezet. De politie heeft tot aan de Prinsengracht, zo’n 200 meter van het plein, linten gespannen om mensen tegen te houden.

Lees ook
Officieel aangifte gedaan tegen Glennis Grace en haar zoon na Jumbo-rel

Einde

Iets na half zes werd er melding van de gijzeling gemaakt. En iets na half elf kwam er een einde aan de gijzeling. De gijzelnemer vroeg om water en kreeg dat door middel van een robot gebracht. De gijzelaar, die met een vuurwapen bedreigd werd, sprintte er vandoor. De gijzelnemer rende hem achterna en werd aangereden door een politieauto. Zwaargewond is hij naar het ziekenhuis gebracht, op dat moment was hij nog aanspreekbaar. Hoe het nu met de verdachte is, is nog onbekend.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Volkskrant, AD | Beeld: Unsplash