Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Na enkele frisse edities éindelijk ‘warme en droge Koningsdag op komst’

Na enkele frisse edities éindelijk ‘warme en droge Koningsdag op komst’

Na enkele frisse edities éindelijk ‘warme en droge Koningsdag op komst’

De afgelopen paar Koningsdagen verliepen fris; een sjaal en fijne jas waren geen overbodige luxe. Na zo’n drie bibberedities lijkt het tij dit jaar éindelijk weer te keren: de uitbundigste feestdag van het jaar belooft namelijk droog en bovenal warm te worden!

Fingers crossed voor het zuiden

Weeronline meldt dat de kans op een zalige Koningsdag aanzienlijk is. Mocht er al een bui vallen, dan gebeurt dat eerder in het zuiden dan het noorden. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zitten wat dat betreft goed in het centraal gelegen Amersfoort.

Kans op een té warme Koningsdag

Omdat het nog wel even duurt voordat het Koningsdag is (een dikke week), wordt het vooruitzicht gegeven op basis van statistiek. Weeronline becijfert dat er liefst negentig procent kans is dat Koningsdag normaal óf te warm verloopt. Daarmee wordt deze editie waarschijnlijk veel warmer dan afgelopen jaren: in 2016 en 2017 was het met 10,7 en 10,9 graden zelfs kouder dan tijdens Kerstmis.

Doe maar 20+

De kans op vorst aan de grond is dit jaar nihil. Verder is de kans op maximumtemperaturen boven de 20 graden 50 procent. Normaal is het op Koningsdag een graad of 15.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.
Bron: ANP |  Beeld: iStock