Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Milieuactivist George uit New York verdiende 40.000 euro door zijn stadsgenoten te verraden

Milieuactivist George uit New York verdiende 40.000 euro door zijn stadsgenoten te verraden

Milieuactivist George uit New York verdiende 40.000 euro door zijn stadsgenoten te verraden

Milieuactivist George uit New York heeft inmiddels al zo’n 40.000 dollar verdiend door zijn stadsgenoten te verraden. In New York is het namelijk verboden om de motor van je auto onnodig lang te laten draaien. Mensen die dat wel doen, vervuilen onnodig de natuur. En daar wil George een stokje voor steken. En hij krijgt er nog geld voor ook!

Niet ongevraagd

New York schakelt burgers in om overtreders aan te geven. Sinds 2018 wordt er met dit systeem gewerkt en het lijkt prima te helpen. Het aantal boetes is sinds die tijd namelijk flink toegenomen.

Aan RTL Nieuws vertelt George waarom hij zich geroepen voelt om hieraan mee te werken. Kort na het passeren van een draaiende auto zegt George: “Waar is hij mee bezig? Hij is geld aan het verspillen en onnodig mijn buurt aan het vervuilen. Het maakt me zo boos dat ik iets aan het probleem wil doen.”

Bewijs

George ‘verklikt’ zijn stadsgenoten door bewijs aan te leveren in de vorm van een filmpje van drie minuten waarop de draaiende auto duidelijk te zien én te horen is. “Dat zou genoeg moeten zijn. Ik ben ervan overtuigd dat ik dit kan opsturen naar de rechter. Dan kan die een uitspraak doen.”

Het kost George een half uur om twee overtreders te betrappen. Het bewijs filmen doet George uiterst voorzichtig. “Hij heeft mij niet gezien, ik deed het een beetje stiekem. Ik hield mijn telefoon laag en wachtte tot een auto passeerde.”

Lees ook
Torenhoge benzineprijzen: zó doe je zo lang mogelijk met een volle tank

Liefde voor de stad

De boete van het onnodig laten draaien van de motor is minstens 350 dollar. Niet mis dus. Hoe George dan aan die 40.000 euro komt? Hij krijgt als beloning 87 euro van elke betaalde boete. “Sinds ik hiermee ben begonnen heb ik ongeveer 40.000 dollar verdiend. Dat is niet verkeerd.” Toch doet George het niet voor het geld. “Ik doe het voor mijn liefde voor New York.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Gettyimages