Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Gefotoshopt beeld ‘mishandelde’ Kate Middleton gaat het internet over

Gefotoshopt beeld ‘mishandelde’ Kate Middleton gaat het internet over

Gefotoshopt beeld ‘mishandelde’ Kate Middleton gaat het internet over

Een heftige foto van Kate Middleton zwerft rond over het web. Het gaat om een gefotoshopt beeld waarop de hertogin te zien is vol bloed, snijwonden en blauwe plekken. Zonder toestemming is deze foto nu gebruikt in een campagne tegen huiselijk geweld. De campagne moet een einde maken aan geweld tegen vrouwen en is door heel Europa te zien.

Campagne

Ook andere bekende vrouwen worden gebruikt in de campagne. Zo zijn er bewerkte foto’s te zien van de Amerikaanse vice-president Kamala Harris, koningin Letizia van Spanje en hoofd van de Europese Commisie Ursula von der Leyen. In hoofdletters staat naast elk beeld: “Ze heeft hem aangegeven. Maar niemand geloofde haar – maar ze werd alleen gelaten – maar ze werd niet beschermd – maar hij werd niet tegengehouden – maar ze is toch vermoord.”

Kunstenaar

Kensington Palace is niet op de hoogte van het gebruik van de foto, schrijft de Britse krant The Sun. De afbeeldingen zijn bewerkt door de Italiaanse kunstenaar en activist AleXsandro Palombo. Hij zegt dat hij hiermee ‘aandacht wil vestigen op de slechte reacties van de politiek op het probleem van gendergerelateerd geweld’ en de ‘ineffectiviteit van het ondersteunings- en beschermingssysteem voor de slachtoffers’.

Lees ook:
Kate Middleton steelt opnieuw de show in een pimpelpaars pak

AleXsandro Palombo post de foto’s op Instagram en schrijft: “Waarom zou een vrouw aangifte moeten doen van het geweld als ze na de melding niet wordt beschermd door de instellingen en toch wordt vermoord?” De poster vermeldt in kleine letters: “Geweld tegen vrouwen is een schending van de mensenrechten die grotendeels ongestraft blijft. Slechts enkele geweldplegers staan voor de rechter en nog minder worden veroordeeld.”

Update: Inmiddels zijn de foto’s verwijderd van Instagram. Wel is onderstaand beeld nog te zien.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle|Beeld: BrunoPress