Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Flair’s Feelgood Vibes: het vrolijkste nieuws van de week, voor een positief begin van je weekend

Flair’s Feelgood Vibes: het vrolijkste nieuws van de week, voor een positief begin van je weekend

Flair’s Feelgood Vibes: het vrolijkste nieuws van de week, voor een positief begin van je weekend

De hele wereld is in oorlog en vecht momenteel tegen dezelfde vijand: Covid-19. Dat het coronavirus het nieuws beheerst, is dan ook volkomen begrijpelijk. Maar dat neemt niet weg dat we er soms even genoeg van hebben, van al die deprimerende berichten over hoe de wereld nog lang niet terug kan naar hoe het was, áls dat ooit al het geval gaat zijn. Daarom bundelt Flair in deze vreemde tijd, speciaal voor jou, de opvallendste, positiefste en opbeurendste nieuwtjes. Gewoon, om het een beetje gezellig te houden. #norona

Maandag 11 mei

Gezelligheid: Spotify laat vrienden samen tegelijk naar muziek luisteren
In navolging van vriendendienst Netflix Party komt nu ook Spotify met een manier om in deze eenzame coronatijd tóch sámen met je beste vrienden van fijne muziek te genieten. Premium-abonnees kunnen vanaf nu gezamenlijk de controle delen over een afspeellijst op mobiele telefoons. Deze Group Sessions-functie is nu in bètaversie te testen op Spotify. Elke gebruiker kan een speciale code aanmaken en die delen met anderen. Iedereen die de code heeft, kan de gezamenlijke audiostream pauzeren, skippen en op andere manieren aanpassen. Momenteel is er geen limiet aan het aantal mensen dat deel kan nemen aan een sessie.
(The Verge)

Dinsdag 12 mei

Pasgeboren reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark groeit hard
Reuzenpanda Wu Wen en haar op 1 mei geboren jong maken het goed, laat Ouwehands Dierenpark dinsdag weten. De eerste tien dagen na de geboorte zijn spannend, aangezien in die periode de meeste jonge panda’s sterven. “Direct na de geboorte pakte moeder Wu Wen haar moederrol op”, schrijft het dierenpark in Rhenen. “Vanaf het eerste uur hield ze haar jong warm en heeft ze het gezoogd.” Volgens de verzorgers van het nog naamloze pandajong groeit het snel. Opvallend is de relatief lange staart van het dier. Ook is al voorzichtig een kleuring te zien: de schouders en voorpoten vertonen een donkere tekening. Het geslacht van de pasgeboren panda is nog niet bekend en dat blijft voorlopig ook zo, omdat de dieren met rust worden gelaten. Voorlopig blijven Wu Weng en haar jong in het kraamhol, waar het leert lopen. Zodra het dier weet hoe dat moet en Wu Wen goed volgt, mogen ze naar het binnenverblijf. Tot die tijd kunnen bezoekers van het park de dieren via een livestream bekijken.
(NU.nl)

De tekst gaat verder onder de post.

Woensdag 13 mei

Lachen: premier Rutte duikt op in online pubquiz van kroeg in Spijkenisse
De online quiz van café Merz is sinds de lockdown uitgegroeid tot een populair ritueel in Spijkenisse en omstreken. Kroegbaas Bas Verwater heeft deze week een wel heel bijzondere gast weten te strikken: Mark Rutte. De minister-president gaf woensdag een interview en trad zelfs kort op als quizmaster. Het kostte enkele weken om dat voor elkaar te boksen. “Wel kwam er een tegenvraag: Rutte wilde graag eerst inhoudelijk praten, hij was benieuwd naar mijn ervaring in de horeca. Nou, dat vond ik natuurlijk prima.” Om 20.00 uur begon de quiz, gepresenteerd door Verwater zelf. Tot ieders verrassing begon de uitzending met een kort, persoonlijk gesprek met Rutte. Vervolgens trad de minister-president op als quizmaster. Hij had een pittige politieke vraag in petto: hoeveel ministers telt het huidige kabinet eigenlijk? Lastig of niet, de reacties waren enthousiast.
(AD)

De tekst gaat verder onder de foto.

rutte pubquiz

Donderdag 14 mei

Fijn vooruitzicht: na frisse week met vorst volgende week zomerse temperaturen verwacht
Na een tijd prachtig weer hebben we momenteel te maken met een natter en frisser weekje. Van woensdag op donderdagnacht vroor het zelfs plaatselijk in Nederland. Maar er is goed nieuws: de lente maakt nog deze week zijn rentree. Het blijft nog even jassenweer, maar zondag worden plaatselijk alweer temperaturen verwacht van 20 graden. Volgende week kan de temperatuur zelfs stijgen tot zomerse waarden. “Komende nacht kan het net als afgelopen nacht op de grond en op 1,5 meter weer gaan vriezen. Het weekend komt met veel zon en het zal langzaam warmer worden. Zondag wordt het tussen de 15 en 20 graden. Na het weekend stijgt de temperatuur alleen maar meer, in de loop van de week kan het plaatselijk zelfs 25 graden worden.”
(RTL Nieuws)

Lees ook
Flair’s Feelgood Vibes: het nieuws van deze week dat wél een lach op je gezicht tovert

Vrijdag 15 mei

De vlag mag uit: dochter van prins Constantijn en Laurentien is geslaagd!
Gravin Eloise, de dochter van prins Constantijn en Laurentien, is geslaagd voor haar eindexamen. Dat laat de 17-jarige weten op haar Instagramaccount. In haar Instagram Story poseert de gravin met een vlag van haar middelbare school, het Maerlant Lyceum in Den Haag. Het oudste kleinkind van prinses Beatrix ging naar dezelfde middelbare school als premier Mark Rutte. Opvallend is dat ze niet dezelfde middelbare school koos als haar nichtje, prinses Amalia. Die besloot om haar middelbareschooldiploma te behalen op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet.
(ANP)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Beeld: iStock