Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Bizar nieuw detail in moordzaak: ‘Filmen Peter R. de Vries na aanslag was gepland’

Bizar nieuw detail in moordzaak: ‘Filmen Peter R. de Vries na aanslag was gepland’

Bizar nieuw detail in moordzaak: ‘Filmen Peter R. de Vries na aanslag was gepland’

Vol afschuw aanschouwden veel Nederlanders op de avond van 6 juli de verschrikkelijke beelden van het roerloze lichaam van Peter R. de Vries. Nadat de misdaadjournalist was neergeschoten, werd de situatie meteen gefilmd door enkele omstanders. Nu blijkt dat dat wellicht niet om ‘gewoon’ ramptoerisme gaat…

Filmen was gepland

De politie houdt er sterk rekening mee dat in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam twee mannen klaar stonden om Peter R. de Vries te filmen nadat hij was neergeschoten. Dat meldt het AD op basis van ‘goed ingevoerde bronnen’.

Maximale aandacht

Vlak na de aanslag op de misdaadverslaggever verschenen op sociale media filmpjes waarop te zien was dat hij op de grond lag en werd geholpen door omstanders. De video’s werden ook via WhatsApp verspreid. De politie doet onderzoek naar de makers. “Als je maximale aandacht wilt, dan doe je dit. Het vermoeden bestaat dat de mannen gewoon klaarstonden”, aldus een bron tegen het AD.

Identiek geklede mannen

Het onderzoek zou zich richten op twee vrijwel identiek geklede mannen die al achter De Vries aanliepen toen hij door de Lange Leidsedwarsstraat richting de parkeergarage liep. Op beelden van beveiligingscamera’s zou te zien zijn dat zij hun telefoons pakken maar daar in eerste instantie niets mee doen. Het zou erop lijken dat het hen er alleen om te doen was hun camera alvast bij de hand te hebben.

Lees ook
Dochter Johan Derksen aangeslagen door moord op Peter R.: ‘Vreesde ook voor het leven van mijn vader’

GeenStijl

Bovenstaande theorie werd een dag na de aanslag al geopperd op GeenStijl.nl, die in een nieuw artikel stelt dat de politie hun theorie nu volgt. “Waarom sluipen ze, terwijl er in de verte schoten te horen zijn, zo sneaky richting plek des onheils? Hoezo grissen ze synchroon hun telefoon uit hun zak, zonder het ding een blik waardig te gunnen? Waarom sjokken ze zo doodgemoedereerd langs het lichaam van Peter? En als ze de moordaanslag op de misschien wel bekendste Nederlander van Nederland dan toch zo oninteressant vinden, waarom komen ze even later weer terug? Hoogst verdacht”, aldus GeenStijl, die alle beelden van voor, na en tijdens de schietpartij uitvoerig heeft bekeken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP