Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Fan van het Eurovisie Songfestival? Dit jaar is er ook een Amerikaans liedjesfestijn

Fan van het Eurovisie Songfestival? Dit jaar is er ook een Amerikaans liedjesfestijn

Fan van het Eurovisie Songfestival? Dit jaar is er ook een Amerikaans liedjesfestijn

You love it or you hate it, maar de songfestivalgekte is officieel begonnen. Gisteren werd bekendgemaakt dat zangeres S10 ons land zal vertegenwoordigen met het nummer ‘De Diepte’ op het Eurovisie Songfestival. Voor de liefhebbers: wist je al dat er ook een Amerikaans Songfestival komt dit jaar?

Amerikaans songfestival

Op 21 maart doen er 56 acts mee aan de eerste editie van het Amerikaanse songfestival. En die show is gebaseerd op de Europese versie zoals wij die kennen. Zangeres Kelly Clarkson en rapper Snoop Dogg zullen het liedjesfestijn presenteren. De show is te bekijken op NBC, een Amerikaanse tv-zender.

Artiesten

Elke Amerikaanse staat stuurt een artiest. Ook heeft de hoofdstad Washington D.C. een eigen inzending en doen enkele gebieden mee die behoren tot Amerikaans grondgebied, zoals de Maagdeneilanden en Puerto Rico.

Er zullen bekende Amerikaanse artiesten optreden bij het Amerikaanse songfestival. Onder anderen Macy Gray, Jewel, Michael Bolton en Sisqo zullen meedoen.

Lees ook
Ze gaat ons vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival, maar wie is zangeres S10 eigenlijk?

Eurovisie Songfestival

Donderdag werd bekendgemaakt dat de 21-jarige zangeres S10 met het nummer ‘De Diepte’ naar het Eurovisie Songfestival zal gaan. Het jaarlijkse liedjesfestijn vindt dit jaar plaats in Turijn, Italië. Vorig jaar won de Italiaanse band Måneskin het festival.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress