Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Onverwachtste plottwist ooit in Expeditie Robinson 2021: ‘Ik werd ook nooit gekozen met gym’

Onverwachtste plottwist ooit in Expeditie Robinson 2021: ‘Ik werd ook nooit gekozen met gym’

Onverwachtste plottwist ooit in Expeditie Robinson 2021: ‘Ik werd ook nooit gekozen met gym’

We moeten het even hebben over Expeditie Robinson. De show der shows is gisteravond met seizoen 22 (!) van start gegaan en ik kan niet anders zeggen dan dat ik hartstikke blij ben dat er weer wat op de buis is. Vanaf nu twee avonden per week zelfs! 

Say what? Nog acht?!

Dus, de eerste aflevering van Expeditie Robinson 2021 eindigt met een plottwitst die eigenlijk de hele aflevering overheerst: er keren acht oud-deelnemers terug! De achttien nieuwe expeditieleden wisten hier helemaal niets van en in hun diepste geheim starten de oud-deelnemers (nog steeds dus zonder medeweten van de andere expeditiegangers) hun eigen avontuur. Omijngod! Het gaat om Anouk Maas, Dominique (Do, die van ‘Heaven’) Rijpma, Jayjay Boske, Loek Peters, Loiza Lamers, Rob Geus, Saar Koningsberger (love haar) en Wietze de Jager (die ooit van Mattie).

Nu snappen we dus ook dat er twee afleveringen per week zijn: in de donderdageditie kijken we naar de oud-deelnemers, in de zondagvariant naar de nieuwe deelnemers. Whoehoe! Smullen!

10x wat ik dacht bij aflevering 1 Expeditie Robinson 2021

  • Goed, terug naar de aflevering van gisteren. Man, man. Allereerst: ik wil nú naar Kroatië. Het is daar echt prachtig.
  • En dan komen ze aanvaren met die boot en hoor je meteen de heerlijke zinnen: “En dan gaat het beginnen” en “Je kijkt om je heen en denkt: heb ik al wel genoeg vrienden gemaakt?”. Ze komen aan en Nicolette staat te zwaaien vanaf te kade en dan weten de expeditieleden genoeg: “Het gaat beginnen!” De mannen en vrouwen moeten apart gaan staan en dat wordt toch meteen wel weer heftig, want er moeten keuzes gemaakt worden, er moet een partner gekozen worden. Een man-vrouw setje, trouwens.
  • Ik lach me ook kapot, want zanger John is doof. HAHAHAHAHA. Dat ‘ie doof is, is niet per se grappig, maar dan doet ‘ie mee met zo’n programma en roept ‘ie meteen: “Wat zegt ze?”, “Wat moet ik doen?”, “Ik versta er niks van.”
  • Ik heb megamedelijden met Dennis en Annemiek die allebei gewoon niet gekozen worden en dan toch samen moeten werken (“Ja, hij is van Pownews en dat vind ik niet leuk,”). Echt sneu. En dan begint Dennis ook nog over gym van vroeger en dan staat het huilen mij nader dan het lachen, want ik werd ook nooit gekozen met gym.
  • Dan is het tijd voor de eerste proef: ze zijn vastgebonden aan palen het draait om immuniteit voor Kamp Noord en Kamp Zuid. Kaj voert de druk op: “Jullie moeten alles geven, want hier staat veel op het spel.”
  • “Ik ga niet panikeren”, roept Stefano. En dat is exact wat ‘ie doet. “Ik raak gewoon compleet in de war”, zegt hij.
  • Iedereen lijkt in de war te raken: er begint iemand te hameren op een stok, Eva ziet dat het een puzzel is, sommige kandidaten zitten nog vast, anderen zijn helemaal los. Chaos alom. Er rennen al mensen naar ze zee (nog steeds aan elkaar met touw). Zo vervolgt de proef, er wordt vuur aangestoken, er moeten puzzels gemaakt worden. Ik word er behoorlijk onrustig van.
  • En dan is het afgelopen, Kamp Noord en Kamp Zuid zijn bekend. Kamp Zuid (gele bandana’s, aangevoerd door Jasper en Britte – de een na snelste) en Kamp Noord (blauwe bandana’s, aangevoerd door René en Sylvana – de snelste). De aanvoerders hebben één immuniteitsring om te delen en moeten die dus in overleg inzetten (spannend!).
  • John en Eva waren de laatste en die arme stakkers moesten samen naar een ander eiland (“Wat zegt ‘ie?”, vraagt John nog even aan Eva als Kaj en Nicolette aan het uitleggen zijn). Ze hoeven niet naar huis, maar naar afvallerseiland. Uiteindelijk begrijpt John dat ook.
  • Kamp Zuid is als kip zonder kop over het eiland aan het rennen, Kamp Noord heeft een duidelijke takverdeling. Boerin Annemiek is handig met knopen (wie had dat gedacht?), Sandra is kok, die ging eten zoeken. Efficiënt hoor! Ze hebben zelfs een doel, dat Kamp Noord: “Het doel is om iedere proef te winnen” (goh?).

Dit vond kijkend Nederland

Minstens zo leuk bij Expeditie Robinson, zijn de tweets die verschijnen. Dit dacht kijkend Nederland bij aflevering nummer 1:

Tot donderdag, dat belooft wat!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: RTL, Tom Cornelissen