Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Afghaanse vluchteling deelt foto van ‘weinig eten’ dat hij in opvang krijgt en Twitter gaat los

Afghaanse vluchteling deelt foto van ‘weinig eten’ dat hij in opvang krijgt en Twitter gaat los

Afghaanse vluchteling deelt foto van ‘weinig eten’ dat hij in opvang krijgt en Twitter gaat los

Klagen kunnen wij Nederlanders als de beste. Over alles. De Afghaanse vluchteling Hamed Ahmadi (28) die momenteel in het veilige Amerika zit, zegt dat hij niet klaagt, maar deelt wel een foto van zijn eten op social media om te laten zien hoe weinig het is. En dat schiet bij sommige Twitteraars in het verkeerde keelgat. 

Boze Amerikanen door Tweet

Hamed Ahmedi vluchtte met zeventig andere Afghanen en kwam zo terecht in ‘Fort Bliss’, een Amerikaanse base waar vluchtelingen worden opgevangen. Omdat de toestroom van vluchtelingen niet stopt, is er steeds minder eten voor iedereen. Hamed besloot zijn maaltijd te delen op Twitter en nu heeft ‘ie niet alleen weinig eten, hij heeft ook nog eens boze Amerikanen in zijn tijdlijn.

Tekst gaat verder onder post. 

‘Vluchtelingenleven is niet makkelijk’

Hij deelde de foto van zijn maaltijd, waarop een paar stukjes kip, wat fruit en wat toast liggen. Daarbij schreef hij: “Ik klaag niet, maar dit is wat ik kreeg voor diner gisteravond en de volgende maaltijd is pas over twaalf uur. Het vluchtelingenleven is veilig, maar niet makkelijk of gunstig.” En dat was het recept voor felle kritieken van Amerikanen.

Kritiek op post vluchteling over eten in vluchtelingenkamp

“Wij hebben je gered en nu ga je lopen klagen over eten? Jij hebt lef!”, reageert iemand. Een ander schrijft: “Wat dacht je van ‘dankjewel’? Wees dankbaar. Niemand is jouw iets schuldig. Ik ben een vluchteling uit Libanon en ik ben voor altijd dankbaar.” Weer een ander: “Ben je echt aan het klagen? Wtf is er mis met jou? Miljoenen Afghanen zouden alles opgeven om jouw plaats in te nemen en jij bent aan het klagen als een b*itch.”

Lees ook: 
Heftige beelden van chaos in Kabul: wat is er aan de hand in Afghanistan?

Begrip voor de post

Maar er klinken ook vriendelijke geluiden: “Op de een of andere manier zijn alle mensen die hierop negatief reageren, vergeten dat de mensen die hierheen zijn gehaald mensen zijn die jarenlang de Amerikanen hebben geholpen”. Ook iemand zegt: “Hij zegt letterlijk dat ‘ie niet klaagt, maar dat het niet makkelijk is. Er is hier een duidelijk gebrek aan empathie. Die hoeveelheid eten zou mijn zeven jaar oude kind niet eens vullen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter | Beeld: Twitter