Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Regen, wel warm: beste dagen om er deze week op uit te gaan zijn zaterdag en zondag

Regen, wel warm: beste dagen om er deze week op uit te gaan zijn zaterdag en zondag

Regen, wel warm: beste dagen om er deze week op uit te gaan zijn zaterdag en zondag

Plaatselijk kan het vandaag en morgen tot wel 20 graden worden. Maar juich niet te snel, want het valt helaas erg tegen. “Het wordt herfstachtig, nat en koud.” Veel regen en hele harde wind. Gelukkig wordt het zaterdag en zondag iets beter.

Meteoroloog Nicolien Kroon van Buienrader vertelt dat het nog even wat warmer dan gemiddeld blijft. Normaal gesproken is het rond midden oktober zo’n 13 graden. “We zitten in warmere lucht”, aldus Nicolien. Hierdoor kan het vandaag en morgen wel 20 graden worden in het zuiden van ons land. “Maar daar is alles ook wel mee gezegd.”

Echt herfstweer

Ondanks dat het warmer is dan normaal in deze tijd van het jaar, kunnen we er nog niet echt van genieten door alle regen en grauwheid. “Na een warme nacht van 15 graden, wordt het vanaf morgen echt herfstweer. De kans op regen neemt toe en het kan gaan onweren.”

Lees ook
Angstvrij de herfst door: Met deze app kom je van je spinnenfobie af

Er is veel wind voorspelt. Langs de kust is er morgen kans op windkracht 8 “Met windstoten tot 90 kilometer per uur.” Een herfststorm hoeven we niet te verwachten. Voor een storm moet het minimaal een uur lang waaien met windkracht 9. Donderdag waait het ook nog hard, maar dat lijkt vrijdag af te nemen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images