Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Eindelijk: Rutte probeert ontvoerde Insiya (7) na 5 jaar terug naar Nederland te krijgen

Eindelijk: Rutte probeert ontvoerde Insiya (7) na 5 jaar terug naar Nederland te krijgen

Eindelijk: Rutte probeert ontvoerde Insiya (7) na 5 jaar terug naar Nederland te krijgen

Vorig jaar heeft Flair samen met moeder Nadia gestreden om Insiya terug naar huis te krijgen. Ze is ontvoerd, 5 jaar geleden. Ze heeft haar moeder al 5 jaar niet gezien. En nu is het zover: Mark Rutte laat zich horen.

Demissionair premier Mark Rutte heeft vrijdagmiddag tijdens een videovergadering met zijn Indiase ambtsgenoot Narendra Modi ’met kracht’ aangedrongen op een oplossing in de nu al bijna vijf jaar slepende ontvoeringszaak van het Nederlandse meisje Insiya. Wat zijn antwoord precies is, is niet bekend. Rutte heeft volgens zijn woordvoerder indringend duidelijk gemaakt dat de zaak Nederland nog altijd zwaar op de maag ligt en onverminderd aandacht heeft van de regering. We hopen dat hij de oproep van onze premier serieus neemt.

Het is tijd

Insiya moet terug naar huis komen, vindt ook Mark Rutte. Eindelijk wordt er vanuit zijn kant actie ondernomen. Eindelijk gebeurt er iets in deze meeslepende zaak. Insiya is na haar ontvoering in 2016 in Amsterdam door haar vader en ingehuurde handlangers zonder paspoort de grens over gesmokkeld en met een privévliegtuig naar India vervoerd. Daar verblijft het meisje nu al jaren, zonder dat ze in India een geldige verblijfstitel heeft. Insiya is inmiddels 7 jaar oud.

Haar moeder Nadia reageert op de actie van Rutte. “Ik ben heel blij dat de Nederlandse regering en in het bijzonder minister-president Mark Rutte mij en Insiya steunen. Hopelijk brengt dit gesprek een doorbraak, in de eerste plaats in het belang van Insiya die nu al bijna vijf jaar wacht om herenigd te worden met mama. Ik hoop dat de Indiase premier de heer Modi ook handelt in het belang van Insiya en haar terugstuurt naar huis, naar Nederland. Ik heb goede hoop en vertrouwen dat ik snel mijn meisje zal kunnen knuffelen.”

Bedankt

En dit is ook dankzij jullie, Flair-lezers. Want omdat jullie deze actie van Flair zo steunden, zijn er dingen in gang gezet. Verandert er hopelijk snel iets. Voor moeder Nadia en dochter Insiya, die elkaar al veel te lang moeten missen. Bedankt, daarvoor.

Lees ook
John van den Heuvel: ‘Insiya terug in Nederland zou het mooiste moment van 2021 worden’

Bron: Telegraaf | Beeld: Flair